Robin and the Backstabbers, We Singing Colors, Calin

  • by

Joi 21 septembrie la Colectiv: ROBIN AND THE BACKSTABBERS // We Singing Colors // Călin Crișan
Expoziție de fotografie Mihai Țuțu – ”The Truth”

Robin and the Backstabbers
Paul Simon vânător de recompense. Talk Talk căzând pe scări. Bruce Springsteen râzând în somn. James Hetfield vorbind în șoaptă ca să nu se trezească ăla micu`. Propria voce, auzind-o înregistrată pentru prima dată. Tocuri înalte pe asfalt, în curtea școlii pe care ai terminat-o de mult. Abraham Lincoln trăgându-i clopotele lui Naomi Watts // În orice caz, cu cât ești mai departe de garderobă, cu atât sună mai bine. Două single-uri (Marele Zgomot și SPNZRTR) și un album (Bacovia Overdrive).

Robin and the Backstabbers este un grup de pop melodramatic din Bucureşti, înfiinţat în 2010. Componenţa actuală îi cuprinde pe Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Vlad Feneşan (chitară bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (tobe) şi Andrei Fântână (saxofon, acordeon, chitară). Formaţia s-a bucurat de un anume magnetism încă de la început, câştigând Premiul Publicului la ediţia din 2010 a competiţiei Stufstock Newcomers.
În luna aprilie a acestui an, în cadrul premiilor ONAIR Music Awards, Robin and the Backstabbers au câştigat 2 premii: BEST ALTERNATIVE ROCK şi ARTISTUL ANULUI 2012.

Visuals: Dan Basu

We Singing Colors este un band acustic-electronic naive din București, cu o ambiție izvorâtă din suflet să facă muzica ce le place. Inițial, proiectul a plecat de la Andrei (The Amsterdams), în 2010, dar lucrurile au evoluat un an mai târziu, odată cu prezența Roxanei. Cu un set-up foarte intim (vocal, chitară, percuție și două jucărele – pian și xilofon), We Singing Colors au pornit la drum, bifând concerte obișnuite, dar și scene mai puțin previzibile: acoperișuri, parcuri sau străduțe. Piesa lor ”There When You Sleep” a fost inclusă pe compilația internațională Music Alliance Pact în 2011. 2013 promite album nou!

Călin Crișan ( Calin) nu este DJ, ci doar un înșiruitor entuziast de “track-uri”. Epicentrul mozaicului de sunete are rezidență în pasiunea pentru muzici împrăștiate pe frecvențe diferite, dar preponderent strânse în jurul focului Electronica. E un pus de muzică fără “academie” cu impuls și nerv continuu, cu drag pentru sunet și pentru mușchiul cardiac și pentru gamba celui care ascultă.

Colectiv continuă sezonul de evenimente și prin prezentarea expoziției de fotografie ”The Truth” a lui Mihai Țuțu. Lucrările au fost prezentate anterior și la Noaptea Albă a Fotografiei, iar de pe 14 septembrie până pe 13 octombrie, Colectiv găzduiește instalațiile artistului bazate pe fotografie de nud și adăugarea unui element surpriză.

Colectiv: noi și voi.

@colectivro pe Instagram
Bilet: 20 lei

Tags:

Leave a reply (we review all comments)