Bonobo full live band

  • by

The Fresh prezintă Bonobo la Arenele Romane pe 15 septembrie cu trupă cu tot, live.

BONOBO revine în luna septembrie la București. Cunoscutul producător britanic Simon Green face înconjurul lumii alături de trupa sa de soliști și instrumentiști, cu un spectacol adus în România de The Fresh pe 15 septembrie la Arenele Romane.

Show-ul live, versiunea de concert, premieră a materialului discografic ”The North Borders”, va fi găzduit de Arenele Romane, teatrul de vară din Parcul Carol. În cei trei ani de la ultimul turneu și lansarea albumului “Black Sand”, maestrul muzicii de jazz downtempo prezintă cel mai recent album al său. În căutarea de noi sunete și texturi, apare joaca cu acustica și sunetele electronice, dezvoltarea continuă a unui sunet care este inconfundabil Bonobo. “The North Boarders” capătă culori și arome suplimentare subîn modalitățile de voce feminină și o echipa de mai mulți instrumentiști de renume care îl însoțesc pe Green pe scena.

În cuvintele lui Simon Green, noul album este o evoluție naturală și continuarea paletei muzicale a “Black Sands”, în timp ce o briză proaspătă adie în formula de melodii inspirate de sunetele sublime de downtempo și nobila tradiție de soul alături de house, jazz și post-dubstep-isme ce sunt considerate a fi punctul culminant în ultima producție discografică a lui Bonobo. Albumul a fost lansat în luna aprilie la casa de discuri Ninja Tunes și este disponibil pe site-ul oficial al artistului.

Dacă ultima dată prezenta lui Simon Green aka BONOBO la București, în februarie 2012, a fost într-o formula DJ set, excepțională de altfel și aplaudata de peste 1500 de oameni, de aceasta data Bonobo ce va fi prezent pe scenă împreună cu întreaga trupă de 12 instrumentiști, într-un show live cu siguranță memorabil.

Primul single al celui mai recent album Bonobo, “Cirrus”, a avut debutul internațional în cadrul emisiunii lui Gilles Peterson la BBC Radio 6. Fanii lui Gilles au votat albumule artistului pe primul loc încă din 2006, iar mai jos puteți găsi sesiunea live alături de Grey Reverend și vocea încântătoarei Szjerdene:
http://www.bbc.co.uk/programmes/b0214bcn

Evenimentul va avea loc la Arenele Romane începând cu orele 20:00 și va fi întregit de prezența artiștilor locaIi Indie Jules – într-o formula live specială, Ufe și Deeproots.

Biletele se găsesc la prețul de 50 de lei și vor fi disponibile în rețele www.myticket.ro, www.eventim.ro, www.blt.ro, www.biletoo.ro, www.iabilet.ro si pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Romane și în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. La intrare preţul acestora va fi de 70 de lei.

BONOBO

Povestea lui Bonobo este una mai puțin obișnuită în muzica contemporană. Nu a apărut brusc din internet, ca o senzație virală, nu a lovit cu un prim hit și nu a avut o asociere abrupt accidentală cu Zeitgeist-ul. În schimb, pe parcursul a patru albume, nenumărate turnee, single-uri, remixuri și muncă de producție pentru alți artiști, Bonobo, încet, dar foarte clar, a devenit unul dintre cei mai importanți artiști din industria muzicii electronice. Munca grea a dat roade și a culminat în 2010 cu “Black Sands, ” un albumul de măiestrie care a căsătorit geniul melodic inimitabil al lui Green cu o muzicală hemoragie electronică fară margine, bas și tobe molipsitoare.

“Black Sands” a continuat să vândă peste 160.000 de exemplare în întreaga lume, iar de la lansarea lui, Bonobo a făcut turul lumii cu trupa sa performând live și uimind un public ce numără câteva mii. Acest lucru vine ca urmare a peste zece ani de muncă grea și cinci albume care au șlefuit abilitățile lui Green. Un artist înnăscut, acesta se exprimă cel mai articulat prin muzică. Activitatea sa este întotdeauna imperativ și acut simțită, neexistând momente irosite, iar cele mari sunt întotdeauna prezente în showurile sale.

După încă un an de turneu hipnotic cu versiuni live, lungi ale” Black Sand”, el a găsit în sfârșit timp anul trecut pentru a se zidi într-un studio din New York să își scrie al cincilea album de studio. Acum, în 2013, el este gata să înalțe lucrurile cu încă un pas prin “The North Borders”. În față se află un drum lung – atât o evoluție naturală cât și o continuare a paletei electronice a ” Black Sands”. Tematic, rezonant, captivant și perfect format, albumul este o piesă de o afirmație extrem de coerentă muzical. Aceasta arată totodată cât de departe a ajuns muzica electronică. Bogăția texturii și forța emotivă sunt fațete găsite de cele mai multe ori, dacă se poate îndrăzni a spune așa, în muzica clasică. Dacă există o renaștere în această scenă muzicală, Simon Green ar putea face o cerere puternică de a fi una dintre forțele ei motrice.

Precum și în albumele precedente, „The North Borders” dispune de un echilibru atent între piesele vocale și cele instrumentale, asigurându-se că producțiile ajung și ele să aibă spațiu să respire și să strălucească. Când Green a descoperit că el și Erykah Badu împărtășesc o apreciere reciprocă pentru munca celuilalt, el a sărit să profite de șansa unei viitoare colaborări. Rezultantul,” Heaven for the Sinner”, este unul dintre triumfurile albumului, unul transcendental, o incantație vocală de primă clasă cu o cădere în trepte strălucitoare și o puternică dorință melodică.

Bonobo are o lungă istorie de descoperirea noilor talente (Andreya Triana, Bjaika), iar “The North Borders” reușește să facă încă o dată acest lucru. O nouă colaborare aduce în prim plan vocalele surprinzătoare ale lui Szjerdine presărate de-a lungul “The North Borders”, Green găsind iarăși vocea perfectă care se îmbină melodic cu instrumentalul său.

Artistul are stilul său propriu în peisajul electronic, folosind sound-uri clasice și beat-uri moderne, combinate cu voci calde – colaborările sale cu Andreya Triana si Bajka sunt deja repere clare în cariera sa. Interpretarea unică a albumului se va auzi în cadrul remarcabilului eveniment pregătit la Arenele Romane.

LINEUP:

  • BONOBO with full live band
  • Indie Jules live
  • Deeproots
  • Ufe

BILETE:
50 lei – în avans prin comandă pe www.myticket.ro, www.eventim.ro, www.blt.ro, www.biletoo.ro, www.iabilet.ro si pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Romane și în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în Magazinele Germanos.
70 lei – la intrare

Tags:

Leave a reply (we review all comments)