Alexander Balanescu

  • by

Joi, 29 august, de la ora 19:00, concertele de vară din Grădina Verona continuă. De această dată, minunata grădină bucureşteană va fi străbătută de acordurile inegalabile ale viorii lui Alexander Bălănescu, cu siguranţă unul dintre cei mai vizionari şi mai incitanţi violonişti ai vremurilor noastre!

L-aţi văzut alături de Marius Manole în spectacolul „Însemnările unui nebun” de N. V. Gogol, l-aţi ascultat alături de Ada Milea pe albumul „The Island” şi aţi tresărit la auzul fantasticelor prelucrări după Maria Tănase realizate împreună cu cvartetul său pe albumul „Maria T”. În mai bine de 30 de ani de activitate naţională şi internaţională, Alexander Bălănescu a compus lucrări proprii, muzică de teatru, film şi televiziune, a susţinut turnee mondiale alături de cvartetul său (ajungând până pe Wembley Arena), a colaborat cu renumiţi artişti pop (Goldfrapp, Pet Shop Boys, Spiritualized) şi şi-a consolidat reputaţia de soloist, culminând în interpretări alături de Philip Glass şi London Philharmonic Orchestra.

Recitalurile solo ale lui Alexander Bălănescu includ lucrările unor compozitori contemporani ca Michael Nyman, Salvatore Sciarrino, Steve Reich, Philip Glass, precum şi compoziţii proprii. În această formulă, violonistul român a cântat pe scene din Londra, Napoli, Linz sau Budapesta, iar pe 29 august vom avea parte de un astfel de concert deosebit la Cafe Verona din Bucureşti. De neratat!

Alexander Bălănescu – Ballets Russes on the Beach
Bălănescu Quartet – The Model (Kraftwerk)

Tags:

Leave a reply (we review all comments)