DISCOTECA la Mamaia

  • by

Sâmbătă 10 august de la 22:00 „DISCOTECĂ” ține o ediție omagială la OHA Beach (Mamaia Nord, lângă camping pescăresc). Se aniversează 50 de ani de la debutul festivalului de muzică ușoară de la Mamaia.

„În luna februarie a anului 1963, în cadrul unei dezbateri organizate la Consiliul Muzicii din Comitetul de Stat pentru Cultură şi Artă (CSCA), s-a hotărît organizarea unui concurs şi a unui festival de muzică uşoară. (…)
În perioada 25-29 august 1963, la prima ediţie a Festivalului de la Mamaia, s-au remarcat Aurelian Andreescu (cu piesa „În tot ce e frumos pe lume”) şi Doina Badea (cu piesa „Spre soare zburăm”). De asemenea, compozitorul Florin Bogardo s-a remarcat cu piesa „Cum e oare?” (pe versurile lui Madeleine Fortunescu şi interpretată de Margareta Pâslaru).”

[Mircea Nicolau, Top Românesc, 15 august 2012]

La 50 de ani de la prima ediție a Festivalului de la Mamaia, Discotecă face o reverență în fața celui mai solar eveniment din glorioasa istorie a rompop-ului, teleportînd, pentru o noapte de august, Teatrul de Vară pe nisipul plajei OHA, în Mamaia Nord.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)