Rock the City 2013

Rock The City 2013 are loc în zilele de 27 și 28 iulie, în Complexul Romexpo din Capitală. Lineup-ul complet e următorul:

Sâmbătă, 27 iulie

 • Heaven Shall Burn
 • Enslaved
 • Rezident Ex
 • Boon
 • Goodbye to Gravity

Duminică, 28 iulie

 • Rammstein
 • Bullet for My Valentine
 • Trivium
 • White Walls
 • Psychogod

Biletele pentru Rock The City 2013 se distribuie exclusiv prin Rețeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas și Cărturești și online pe eventim.ro.

Pregătirile pentru cel mai tare festival rock al anului – Rock the City 2013 – au început de duminică, la Romexpo, unde echipa de producţie a festivalului lucrează la foc continuu până când scena va aparţine trupelor Rammstein, Bullet for My Valentine, Trivium, Enslaved sau Heaven Shall Burn.

Ca în fiecare an, producţia festivalului este una impresionantă. Scena şi echipamentele tehnice sunt transportate în 30 de camioane, dintre care 9 aparţin celor de la Rammstein şi sunt destinate exclusiv transportului elementelor ce vor fi folosite la construirea unuia dintre cele mai grandioase show-uri văzute în România.

Această imensă desfăşurare de forţe va avea loc pe o scenă de 20 metri înalţime, una dintre cele mai mari structuri de acest gen din lume. Suprafaţa totală a scenei este de 1500 mp, greutatea ei fiind de peste 150 de tone. Costrucţia scenei va dura nu mai puţin de 4 zile şi va fi realizată de o echipă formată atât din tehnicieni români, dar şi de peste hotare.

Sistemul de sonorizare este unul dintre cele mai moderne existente pe piaţă, compus din peste 100 de difuzoare de mare putere, care vor zgudui Romexpo în cele două zile de festival.

Luminile vor fi configurate diferit, în funcţie de nevoile fiecărei trupe, culminând cu un spectacol de lumini grandios, la concertul Rammstein. Acelaşi concert va însemna şi un show pirotehnic care va lăsa publicul fără răsuflare.
Cei de la Rammstein sunt faimoşi pentru utilizarea focului în spectacole, iar solistul vocal Till Lindemann este pirotehnician autorizat. Pe scena de la Bucureşti, el va fi cuprins în întregime de flăcări în mai multe momente din concert. Show-ul în sine foloseşte peste zece elemente pirotehnice diferite.

În ceea ce priveşte recuzita scenică a celor de la Rammstein, montarea acestora va începe imediat după încheierea primei zile de festival şi va dura până în ziua următoare, fiind asigurată de cei 70 de tehnicieni ai trupei.

Echipa de producţie a festivalului este formată, în total, de peste 500 de persoane, care vor asambla scena, vor monta sistemele de sonorizare și lumini, precum și efectele pirotehnice.

Tags:

1 thought on “Rock the City 2013”

 1. Pingback: 24 de festivaluri din Romania la care poti merge in vara lui 2013 | Feeder

Leave a reply (we review all comments)