Cantece-n cerc

  • by

Raul Kusak / Adrian Naidin – Cantice’n Cerc
Live in gradina J’ai Bistrot – joi 25 iulie de la ora 20:00

Jazz contemporan explorând teme tradiționale într-o fuziune cu adevărat inedită: doi muzicieni cu personalități si cariere diferite, pianistul Raul Kusak și violoncelistul Adrian Naidin, se unesc într-un proiect original, secundați de Eugen Amarandei la contrabas și Gabriel Bălașa – percuție.

“Cântice’n Cerc”, este unul dintre cele mai anticipate proiecte world-jazz ale începutului de an. Cu sorginte clară din filonul tradițional românesc, artiștii dialoghează și interferează, trecând prin propriile experiențe și întâlniri muzicale, pentru a se regăsi în zona modernă, actuală, specifică jazz-ului european.

Amestec de tradițional și avangardă, tehnic și non-conformist, Raul Kusak își testează imaginația într-un experiment acustic inedit și printr-o colaborare în premieră: Adrian Naidin.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi.

Sustinere 30 RON.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)