Party Sziget

  • by

Duminică, 21 iulie, de la 7 seara, se lasă cu Party Sziget în gradina J’ai Bistrot din București.

– Muzică de Sziget cu Alex
– Gulash la ceaun
– Câștigă unul dintre cele 2 abonamente la Sziget, festival ce va avea loc în perioada 5 – 12 august în Ungaria.

Detalii despre concurs, pe www.facebook.com/szigetfestival.ro

Sziget Festival

Început în 1993, ca un festival studențesc, Sziget Festival a evoluat de la an la an și a devenit ceea ce este astăzi: unul dintre cele mai mari evenimente multiculturale din Europa, în 2011 fiind câștigător al premiului “Best European Major Festival”.

Sziget Festival are loc la Budapesta în fiecare an, în prima jumătate a lunii august. Locul de desfășurare a festivalului se deduce chiar din denumirea acestuia, cuvântul “sziget” însemnând “insulă” în limba maghiară. Insula Óbuda, mai exact, situată pe Dunăre în capitala Ungariei, care în fiecare an se transformă timp de o săptămână într-un oraș cosmopolit iubitor de muzică și…nu numai.

Peste 400.000 de vizitatori din peste 70 de țări vin an de an să se bucure, pe lângă nenumăratele scene și genuri muzicale ce pot fi auzite la tot pasul și de teatru, spectacole de circ sau expoziții. Este singurul festival de această amploare unde poți găsi un cort dedicat culturii romilor (Roma Tent) sau un spațiu dedicat comunității LGBT (Magic Mirror).

Un mare avantaj îl constituie faptul că festivalul se desfășoară în centrul Budapestei, un oraș cu nenumărate atracții turistice, o scenă culturală foarte dinamică și colorată, clădiri istorice, băi turcești și mult apreciatele “ruin pubs”. Poți considera cu ușurință Sziget ca fiind vacanța ta de vară, conține toate ingredientele!

Poți călători la Sziget cu autobuzul, trenul, avionul, mașina sau chiar vaporul. Majoritatea vizitatorilor aleg să ca modalitate de cazare campingul din cadrul festivalului, dar cei care nu sunt tocmai genul să stea la cort pot opta oricând pentru hotelurile sau hostelurile din zonă, sunt numeroase.

Datorită colaborării cu YouTube, Sziget a ajuns în 2012 și pe ecranele fanilor care nu au putut ajunge pe insulă. Canalul oficial de pe YouTube a transmis peste 50 de concerte live de la cele mai mari 3 scene și a avut peste 5 milioane de vizualizări. Pentru a-ți face o idee vizitează canalul oficial de pe YouTube. Te poți bucura de concerte la cea mai bună calitate oricând – cum ar fi chiar acum!

Tags:

Leave a reply (we review all comments)