Kepler not Kopernikus

  • by

Vineri, 12 iulie, Londophone va gazdui un nou proiect al baietilor de la Karpov not Kasparov. Noul proiect se numeste Kepler not Kopernicus si in cadrul acestuia, pentru prima data, baietii isi vor folosi si vocile.

Proiectul Karpov not Kasparov s-a născut în 2009, ca urmare a jocului dintre tobe și un sintezator vintage. Ulterior, au fost integrați un artist de vizualuri și doi artiști de dans contemporan. Astfel, s-a născut un spectacol experimental care combină actul teatral cu muzica creată instantaneu, ca o coloană sonoră live.

De cele mai multe ori, spectacolele sînt găzduite de locuri neconvenționale (frizerii, biblioteci, aziluri de bătrîni, în veceul unui restaurant sau într-un magazin de încălțări).

În toamna lui 2011 casa LocalRecords a lansat un EP electronic numit ”Soundtrack for a Game of Chess”. La foarte scurt timp, EP-ul a fost considerat cea mai bună lucrare muzicală a anului, de Radio Romania Cultural și Radio Europa Libera, iar Vice Magazine l-a numit ”albumul lunii”.

În 2012, proiectul a renăscut pe scenele locale, după care a urmat un prim turneu european (Budapesta, Viena și Berlin).

La concertul de vineri, 12 iulie, Karpov not Kasparov vor lăsa deoparte tabla de șah, pentru telescop și își vor proiecta publicul într-un univers de jazz-punk progresiv, cu voci psiho-spațiale, chitări și tobe halucinante.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.