BAD Rally la Amsterdam-Dakar

  • by

Inspirați de Paramongols, Fire Fairies, Free Miorita și Roadmanians, Mihai și Alexia și-au făcut un New Year’s Resolution ambițios:

am pornit de la un simplu cum ar fi sa: 10.000 km, 13 tari, 30 de zile, un Opel Astra Caravan din ’97 si o cauza mai mare decat noi?

Au găsit raliul Amsterdam – Dakar, competiție caritabilă care se ține din 2004. Participanții se înscriu cu o mașină a cărei valoare nu trebuie să depășeașcă 500 EUR (în cazul lor un Opel Astra din 97). Cu ea vor merge prin deșert timp de 30 de zile, fără aer condiționat, mâncând supe la plic și ce alimente se mai găsesc prin conserve. Se vor opri nu în Dakar (Senegal), ci în Banjul (Gambia) pentru a vinde mașina la licitație, lucru imposibil de făcut în Senegal, unde e interzis importul mașinilor mai vechi de 5 ani. Banii obținuți vor fi donați Challenge For Charity Foundation, organizație cu multe proiecte de drepturile femeii, educație, sănătate. De acolo vor lua avionul înapoi către București și vor avea ce povesti (cum au scăpat nevătămați de câmpul minat din Sahara de Vest și neatinși de nici o boală exotică.

Dacă vi se pare simpatică inițiativa lor, o puteți susține donând o mică sumă direct prin PayPal sau pe IndieGoGo.

The Ultimate Roadtrip – Amsterdam Dakar Challenge 2013 (Mauritania, Senegal) from Beyond Borders Media on Vimeo.

Leave a reply (we review all comments)