Inscrieri pentru Bucharest International Experimental Film Festival

  • by cosmin

Deadline-ul pentru trimiterea înscrierilor la BIEFF s-a prelungit până pe 25 iulie. Detalii pe site-ul oficial.

BIEFF este un eveniment necomercial cu orientare educaţională dedicat EXPERIMENTULUI în cinema și arta vizuală. BIEFF susține creaţiile inovatoare, atât la nivel conceptual și tematic, cât și formal, stilistic, și artiştii cu viziuni profund personale asupra realităţii contemporane și care în același timp explorează cu îndrăzneală limitele limbajului cinematografic.

BIEFF este de asemenea primul eveniment din Romania care promoveaza zona de graniță dintre cinema și artele vizuale, oferind expunere unor artişti vizuali proeminenţi prin poziţia lor inovatoare, ale căror lucrări sunt îndeobşte prezentate în muzee şi galerii de artă şi doar rareori în săli de cinema.

BIEFF este onorat să aiba ca parteneri câteva dintre cele mai importante festivaluri de film și instituții din sfera cinema-ului de avangardă şi a artelor vizuale: QUINZAINE DES REALISATEURS – Cannes Film Festival, Centrul POMPIDOU, IDFA Festivalul Internațional de Film Documentar Amsterdam, Festivalul Internaţional de Scurtmetraj OBERHAUSEN, LE FRESNOY – Studio National des Arts Contemporains, Netherlands Media Art Institute și EYE Film Institute Netherlands, fiecare aducând la Bucureşti o selecţie de filme inovatoare multipremiate din programele lor din ultimii ani.

În funcție de decizia comitetului de selecție, filmele românești selectate vor fi incluse fie în Competiția Internațională, fie în Panorama Românească. Selecția în cadrul BIEFF oferă în mod particular posibilitatea ca filmul să fie vizionat de curatori și selecționeri de top din zona cinema-ului de avangardă internațional. Dintre invitații edițiilor precedente BIEFF amintim: Sergio Fant (selecționer de scurt metraj al Festivalului de Film de la Veneția), Christophe Leparc (Managing Director al Quinzaine des Realisateurs, Festivalul de Film de la Cannes), Jonathan Pouthier (Cinema Programmer al Centre POMPIDOU), Hilke Doering (Directoarea Competiției Internaționale a Festivalului de Film de la OBERHAUSEN), Peter van Hoof (șeful comitetului de selecție pentru scurt metraj al Festivalului Internațional de Film de la ROTTERDAM), Miguel Valverde (codirector al Festivalului Internațional de Film Independent de la LISABONA) etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.