Crim Cafe #12: Gunoiul – povara sau resursa?

  • by

Gunoi și reciclare creativă – miercuri 26 iunie de la 19:00 la Dianei 4 are loc dezbaterea cu nr. 12 a Crim Cafe.

Oriunde privești, poți cumpăra un produs NOU, revoluționar, unic! Garantat, magic! Epoca în care indivizi sau comunități întregi își tatuează pe corp imaginea unui brand se joacă cu ce este perisabil sau durabil. Mizează pe succesiunea rapidă cerută de modă și piață și caută să realizeze dominația brandului și să creeze o tradiție profitabilă. Dar, între istoria de cel mult zeci de ani a unui brand și poluarea deșeurilor etichetate de el, lupta pentru impact o câștigă cel de-al doilea – impactul asupra mediului, lipsit de orice glorie sau strălucire.

Dacă responsabilitatea producătorului se oprește odată ce profitul apare, obiectele lansate de acesta în lume continuă să afecteze ce e în jurul lor. Anual se stâng sute de milioane de tone de deșeuri în România. Reciclate, în sistem centralizat, se transformă la loc în materie primă, dar în proporție infimă. În prezent, însă, doar 1% din ele au șansa unei noi existențe sub altă formă. În timp ce ținta stabilită de Uniunea Europeană pentru 2020 e de 50%!

Inițiativele unor prieteni ne inspiră să credem că lucrurile se schimbă și că putem face mult mai bine. Te invităm să cunoști oameni care reușesc, creativ, să dea viață obiectelor vechi, transformându-le în obiecte artistice sau funcționale.

Adu un CD vechi sau un mouse sau un dop pentru Cristian Seusan. Va face din ele opere de artă. Adu cât mai multe PET-uri și capace de PET-uri pentru Panoul de artă urbană al lui Laurențiu ;i al copiilor de la școala cu care lucrează. Echipa CRIM Junior a pregătit un coș special pentru această ocazie. Adu o doză care se va metamorfoza rapid într-o brățară, adu o fotografie, un ziar sau o revistă veche și și fetele de la Reciclare Creativă îți fac iute și cu îndemânare o ramă personalizată și te învață și pe tine.

Gunoiul e o chestiune care ne privește pe toți.

Invitați:
Oana Neneciu – ECOPOLIS
Alina Blaga – ReciclareCreativă.RO
Cristian Seusan – Artstylemove
Laurențiu Cernat – Tabloul de artă urbană reciclată interactivă = TAURI
Gabriela Țicu – ViitorPlus
Radu Constantin – ViitorPlus

CRIM Café este un open event, vă așteptăm cât mai mulți și aprigi în dezbateri!

CRIM Café este un concept de laborator social alternativ, menit să stimuleze dialogul liber între participanți și să încurajeze gândirea critică și luările de poziție pe teme majore ale societății românești.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)