Cetatuia Graff Jam

  • by

CETATUIA GRAFF JAM – 22 iunie, Cluj. Concurs de GRAFFITI si STREET ART cu cate patru sub-sectiuni la Graffiti si trei sub-sectiuni la Street Art. In cadrul concursului vor participa 8 artisti desemnati in urma unui proces de preselectie, din totalitatea celor ce se vor inscrie in concurs. Selectia participantilor in concurs se va face de catre juriu. Castigatorii vor fi premiati. Evenimentul va avea loc in aer liber, pe panouri special amenajate.

Ce? Unde? Cand?
Concurs de graffiti frate! Pe Cetatuie (next2Gazette), de la 12 la 8.

Concursul este impartit in doua mari categorii:

  • Graffiti – pentru arta traditionala a literelor
  • Street Art – pentru arta abstracta

Ok…, si cum ma inscriu?
Simplu! Tot ce ai de facut e sa ne trimiti o schita pe tema “Youth@Cluj-Napoca2015” insotita de 3 lucrari anterioare (pereti) pana pe 19.06.2013, ora 8 pm, la cetatuiagraffjam@gmail.com, cu specificatie la care categorie doresti sa participi (graffiti sau street art).
In 2015, Cluj-Napoca va fi Capitala Europeana a Tineretului, iar Youth@Cluj-Napoca 2015 este programul sub care se va desfasura acest proiect in 2015 si este si tema pentru preselectie: tineret, cultura, culoare, actiune… generatia tanara din spatiul european!!
Iar un juriul va selectiona si desemna participantii in concurs.

Cand aflu daca am fost selectionat?
Anuntarea participantilor se va face in 20.06.2013, via e-mail si facebook event. Tot atunci se va comunica si tema pentru proba de concept painting.

Deci asa…, dar cu sprayurile cum facem? Trebuie sa le aducem noi?
Nu man, toate materialele sunt date de organizator (sprayuri, lavabil, pigmenti, markere/linere, inclusiv perete). Vopsea Ironlak 400ml, placi osb

Si in ce mai exact consta contestul?
Cum am mai spus, avem 2 CATEGORII, si anume:

a) Graffiti

CONCEPT PAINTING tema data anterior (de la 12 la 20:00)
Participantii vor avea la dispozitie un perete individual, proba se intinde pe toata durata concursului. Participantii vor primi o tema data anterior de la organizatori, pe care ei o vor ilustra in cel mai scurt timp si in propria interpretare.

ACTION THROWUPS (de la 19:20) – se desfasoara contra timp (2 min.), cuvantul fiind dat pe loc de catre organizatori, concurentii trebuind sa-l stilizeze sub forma de throw-up.
BLACK & WHITE SKETCHING (de la 15 la 16:00) – fiecare participant va trebui sa faca o schita alb-negru in aproximativ 1 ora, folosindu-se de markere speciale, dupa o tema data pe loc.
FREESTYLE TAGGING  – concurentii vor stiliza un cuvant dat pe loc de catre organizatori sub forma de tag cu markere.

b) Street Art

CONCEPT PAINTING tema data anterior (de la 12 la 20:00)
Participantii vor avea la dispozitie un perete individual, proba se intinde pe toata durata concursului.
Participantii vor primi o tema data anterior de la organizatori, pe care ei o vor ilustra in cel mai scurt timp si in propria interpretare.
BLACK & WHITE SKETCHING (15 – 16:00) – fiecare va trebui sa faca o schita in aproximativ 1 ora, folosindu-se de markere speciale, dupa o tema data pe loc.
FREESTYLE STENCIL (19 – 20:00) – concurentii vor stiliza un stencil dupa o tema data pe loc de catre organizatori.

Cum se va juriza?
Se va juriza dupa talent: concept Painting (Priority 60%), Freestyle Throw Ups (Priority 15%), Freestyle Tagging (Priority 10%), Freestyle Sketching (Priority 15%). Punctajele finale se vor constitui din: votul publicului 60%, votul juriului 40%. Pe baza punctajului obtinut la fiecare proba, se va calcula un punctaj final, astfel hotarandu-se cei 2 castigatori. Se va desemna cate un castigator la fiecare categorie.

Vor fi si premii?

  • Locul I: 150 euro/categorie
  • Locul II:75 euro/categorie

In timpul contestului muzica va fi asigurata de:

+ o sesiune de improvizatie Scratch versus Percutii.

Cu afterpartyul ne ducem indoor La Gazette, unde Indjstione si Chu The Jhu vor da tag-uri audio pe zidurile imaginare dintre cei prezenti, zguduindu-le pana la prabusire.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)