Backyard Weekend 2013

UPDATE:
Backyard Weekend schimbă locaţia de zi la Institutul Francez şi oferă un Meet&Greet cu artiştii prezenţi.

Organizatorii festivalului au decis să mute târgul fashion Absolutely Fabulous Magazine, vinyl-urile Misbits, echipamentele celor de la DJ Superstore şi să reîntindă masa cu dulciuri de la Prăjiturie, supe fresh, smothies frufru şi cosmeticele bio-organice de la Olivo.

Din motive de ordin logistic locaţia curţii interioare a Casei Universitarilor se va schima cu cea a Institutului Francez (Bd. Dacia, nr. 77) sâmbătă 22/06 şi duminică 23/06 de la ora 11:00. Aici vom găsi proiecţiile de scurtmetraje în Sala de Cinema Elvira Popescu. Mai multe detalii despre scurtmetrajele prezente găsiţi pe pagina oficială de Facebook @Backyard Weekend.

BACKYARD WEEKEND 2013

Color și Absolut Vodka prezintă a treia ediție Backyard Weekend pe 21, 22 și 23 iunie.

Dacă în 2012 am petrecut împreună la piscină, sub clar de lună, alături de PATRICE, GRANDMASTER FLASH, AQUARIUS HEAVEN, FOALS, GOLDIE, WAREIKA, DEETRON, LAPALUX și mulți alții, în 2013 magia BACKYARD-ului se desfășoară în 3 locații splendide ale Bucureștiului.

Evenimentul se va deschide vineri seara, la Casa Presei Libere cu o petrecere care îi are ca invitați pe simpaticii PILLOWTALK (live), MARIO BASANOV, CLARIAN și NICK MONACO.

Sâmbătă propunem o seară de concert cu NOUVELLE VAGUE (live) și DUB FX (live), încheiată de DJ VADIM și Dragoș Rusu.

Casa Universitarilor va găzdui, pe parcursul celor două zile de festival, atât în interior, dar mai ales în curtea imensă din spatele clădirii, târgul fashion Absolutely Fabulous, un spot al celor de la DJ Superstore și unul pentru magazinul de vinyl-uri Misbits, proiecții de scurtmetraje, delicii bio și dulciuri homemade, jocuri mecanice și boardgames. Muzica pe timpul zilei va fi asigurată de Fouchat, Miss I, Giuser, Cos Mir, Rock Dj, Kaya Foundation și Deeproots

Se anunță un weekend de vară minunat !

Biletele sunt disponibile în rețele www.myticket.ro, www.eventim.ro, www.blt.ro, www.biletoo.ro
si pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Romane și în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro

NOUVELLE VAGUE

Nouvelle Vague reprezintă proiectul francez inițiat de multi-instrumentaliștii și producătorii Marc Collin și Olivier Libaux.

Marc intră pentru prima dată în atenția publicului cu formația sa Ollano, recunoscută pentru nota de trip-hop/jazz-fusion-ul francofon pe care o desavârșește în produse finite atractive din punct de vedere muzical precum soundtrack-ul “The Kidnapper’s Theme”.

La scurt timp după, atenția sa se focalizează pe muzica de club, inițial orientându-și flow-ul productiv asupra Paper Recordings (UK) și progresând apoi într-o zonă mai creativă și eclectică sub aura misterioasă a personalităților sale multiple – Avril pentru Fcom și Volga Select pentru Output Records.

Olivier Libaux în schimb este implicat în diverse proiecte French pop în anii 90, începând celebra colaborare cu Marc în 1998 și lansându-și propriul album solo “L’héroïne au bain” relativ recent la label-ul French Naïve.

Conceptul “Nouvelle Vague”, care se traduce prin “New Wave” în Engleză și “Bossa Nova” în Portugheză, revizitează metaforic track-urile optzeciste preferate de cei doi producători, subtilizând artistic hituri ale unor formații-cult precum The Clash, Joy Division și The Cure.

Secretul succesului constă în atenuarea background-ului inițial punk și new wave, conservând atent notele fundamentale, revoluționate stilistic de touch-ul feminin al 8 vocaliste (6 franțuzoaice, o braziliancă și o New York-eză) care nu au ascultat niciodată versiunea originală.

Rezultatul spectaculos constă în 13 cover-uri elegant executate într-o combinație fermecătoare de bossa nova, jazz și pop șaizecist. Imaginați-vă deci ora de cocktail suav a lui Astrid Gilberto sau tonurile senzuale ale lui Juliet Greco’s Rive Gauche, abordate pluridimensional din perspectiva unui univers paralel concentric și întunecat.

DUB FX – LIVE

Dub FX (Benjamin Stanford), este un artist de stradă dar și de studio (fondatorul label-ului Convoi Un Ltd), originar din St. Kilda, Melbourne, Australia și recunosut la nivel internațional datorită performanțelor sale stradale impresionante. Abordarea sa personală constă in crearea unui flow bazat exclusiv pe tehnica beatbox, combinată atent cu “Live Looping” și “Effect Pedals”, energizate puternic de vocea sa.

Dub FX se află într-o continuă expansiune internațională cu scopul de a cuceri lumea și a-și promova talentul alături de logodnica sa , Flower Fairy (Shoshanna Sadia), cu care susține sesiuni extraordinare și care este, de altfel și MC, colaborând alături de un saxofonist aflat în același film muzical , Mr Woodnote, la crearea fermecătoarelor hituri Flow si Wandering Love.

În 2010, Dub FX colaborează cu Sirius lansând albumul dubstep aclamat de către critici, “A crossworlds”, pentru care artistul nu face beatbox, urmând lansarea împreună cu Glade Kettle al patrulea album Kila Mega Giga Tera, un produs total independent care implică exclusiv performanțe vocale live și numeroase sample-uri ușor accesibile, abordând versatil și liric subiecte care privesc evenimente globale și sociale de interes public, sugerând o evadare spirituală din angoasa contemporană prin intermediul autodeterminării și angajamentului asumat în cadrul revoluției individuale.

“Sânge si sudoare” este deci procesul prin care Dub FX își construiește respectabila audiență. O fulminantă evoluție, considerând faptul că a pornit doar de la o stație loop, câteva monede și talentul sâu acum 5 ani și a ajuns la peste 500 de mii de fani pe Facebook, 50 de milioane de vizualizări pe Youtube și 4 turneuri europene Sold Out.

PILLOWTALK – LIVE

PillowTalk sunt prea simpaticii Sammy D, Ryan Williams și Michael Tello, tineri originari din Lower Haight District / San Francisco, a căror aventură muzicală îi surprinde într-o seară târzie în jurul pianului lui Ryan, cu Tello la chitară și Sammy la Wurlitzer, unindu-și în mod deloc surprinzător forțele creative într-un flow organic și natural, deși improvizat și înregistrat inițial prin intermediul unui iPhone, flow care prinde contur stilistic în track-urile dance pop absolut fermecătoare cu care ne-au cucerit.

Universul PillowTalk vibrează pe frecvența fericirii prin fuziunea R&B-ului classic, Boogie și Disco cu House-ul si Techno-ul underground, stiluri reconstruite în producții originale care captivează și inspiră, lansate la label-uri internaționale de renume precum Visionquest, Life & Death and Wolf + Lamb.

Cu influențe notabile care alternează stilistic între Beach Boys și Sam Cooke, cuprinzând o gamă variată de artiști – de la Freddie Hubbard la Harry Nilsson și de la Larry Heard la Theo Parrish, putem afirma fără dubii că activitatea cerebrală a emisferei drepte primează necondițional pentru PillowTalk, implicată fiind activ în elaborarea unui stil personal D.A.G. (Destroy All Genres – termen împrumutat de la o legendă a underground-ului din SF).

Single-ul de debut, “Love Makes Parks”, lansat la celebrul label Visionquest, este urmat la scurt timp de un minunat album full length pentru Life and Death, culminând cu un EP perfecționat elegant sub aripa protectoare a familiei Wolf + Lamb și un show live care promite să împrospăteze conceptual abordarea cu rezonanță romantică PillowTalk, conform căreia cele mai intime secrete se dezăluie subtil în doi pe aceeași pernă.

DJ VADIM

Se spune că anumite aperitive gourmet precum whisky-ul, vinul și branzeturile iși sporesc savoarea odata cu vârsta.

În același stil, DJ Vadim “se maturează” eroic în propriul său elixir muzical de aproape 20 de ani, așa ca ar putea fi etichetat pe bună dreptate drept un produs “vintage”.

“Un veteran în comunitatea DJ și un producator de vază în nenumarate comunitati adiacente, care niciodatâ nu duce lipsa de idei”, dupâ cum afirmă URB Magazine, DJ Vadim își justifică statutul de inovator respectabil în industria muzicală prin 2500 de gig-uri internationale pe de-a lungul și latul a 69 de tari – menționăm deci prestigioasele sale apariții la Sonar, Glastonbury, Rosklide sau Notting Hill Carnaval, o aventură muzicală începută în ’94 odată cu înființarea propriului sau label Jazz Fudge, urmând asocierea cu label-ul Ninja Tune în anul următor.

Dificil în schimb de descris este sound-ul său eclectic si electric, cu elemente hip-hop și reggae, trip hop, soul, funk, grime, dub și bass, condimentate cu ritmuri africane, house și boogie – ce-ți poți dori mai mult din partea unui artist care a facut înconjurul lumii în căutare de arome exotice pentru un beat universal?

Un evoluționist al sunetului, supranumit și “John Coltrane al Hip-Hop-ului”, DJ Vadim forțează limitele imaginației și susține talentul – menționam aici “clasicele” underground The Terrorist, Black is the Night, Kill Kill Kill, Soldier, Talk to Me si Bluebird, dar și colaborări intense cu Foreign Beggars, SBTRKT, DJ Krush, The Herbaliser, Fat Freddy’s Drop și The Super Furry Animals.

Și totusi DJ Vadim nu este genul de artist care persistă în auto-suficiența succesul său personal, ci creazâ și lansează beat-uri inovatoare constant, înainte ca Craydon-ul, trip-hop-ul sau glitch-ul să ne fie cunoscute ca genuri, și, în ciuda tuturor încercărilor la care este supus, își extinde aria de interes la clipuri muzicale, fotografie, și de ce nu, un pop-up restaurant sau bar în viitor, pentru că nu se stie niciodata ce iți rezervă viitorul. În definitiv, cu toată această experienta vastă, putem fi deja siguri ca muzica sa are rafinamentul unui aperitiv de lux.

MARIO BASANOV

Mario Basanov este un nume care va rezona familiar în curând pentru toată lumea, și asta dacă nu o face deja. Erou național în Lithuania după ce a câștigat titlul de producător al anului 2011 la premiile anuale ale industriei muzicale locale, Mario se bucură în prezent de aclamare generală, în special datorită colaborării cu partenerul său în producții, Vidis, alături de care acaparează scena underground internațională cu hituri precum ‘I’ll Be Gone’, ‘Who’s Shot The Silence’ și ‘Changed’, care devin fără îndoială un fenomen global după lansarea albumului de debut, ‘Changed’.

Este rândul lui Mario deci să-și demostreze pe cont propriu veleitățile artistice cu o serie de sigle-uri și albumul de debut ‘Journey’. 2009 este de fapt anul în care Mario dezvăluie idila sa artistică Disco si Deep House sentimental, odată cu primul release solo ‘Do You Remember’ la respectabilul label australian ‘Future Classic’, urmat de neuitatul anthem cu accente balearice ‘Caribbean Girl’, lansat la labelul Under The Shade / UK.

Release-uri pentru Needwant și hituri vibrante precum ‘Up’ și ‘Lonely Days’, desfășurându-se artistic sub vraja propriului său vocal reprezintă indicii strategice și premisele succesului producțiilor sale individuale.

În acest moment, Mario se bucură de suportul și susținerea lui Solomun, Tensnake, Maceo Plex, Soul Clap și multi alții, avănd o reputație demnă de invidiat, mai ales prin prisma remixurilor pentru Metronomy, Tyson și Crazy P, și a single-ului ‘We Are Child of Love’.

Ceea ce cucereste fermecător publicul nu este numai autenticitatea producțiilor, dar și versatilitatea artistului în a-și asuma comfortul unei combinații sonore remarcabile pornind de la vocalul subtil pop și generând adevărate revoluții acustice underground prin repertoriul variat utilizat – House, Disco și Electronica – demonstrând încă o dată că muzica și spiritul sunt interconectate și nu au bariere.

NICK MONACO

Încă din anul 1990 atunci când Nick Monaco a fost conceput de doi îndragostiți pasionali în adâncimile mistice ale Marelui Canyon, s-a știut că acestui tânăr îi este prescris să facă la rândul său magie.

Nick este un “copil” din generația ’90 din Bay Area, California de Nord. Îi plac plimbările lungi pe malul mării, apreciază strălucirea soarelui și bass-ul, privind Universul prin prisma filozofiei sale personale – cu cât mai dubios și funky, cu atât mai bine.

Destrăbălându-se pe la petreceri house este felul în care Nick își petrece majoritatea weekend-urilor în adolescența sa deloc distantă. Să ii mulțumim lui Dumnezeu pentru părinții săi mereu în deplasare în weekend-uri ! În timp ce tinerii de vârsta sa se agitau cu playlist-uri si shuffle iPod, Monaco devasta petreceri locale cu beat-uri îndrăznețe direct de pe vinyl, cucerind locul și câștigand crowd-ul în stilulcel mai true school clasic.

Ca freshman, Monaco devine obsedat de mișcarea turntable și absolut orice conține cuvintele Hip sau Hop, eventual împreună. Petrece câte 5 ore zilnic închis in dormitor exersând scratch-uri și se pare ca exercițiul îl împinge spre perfecțiune pentru că inovațiile sale îl promovat direct în atenția extraterestrului absolut în domeniu DJ Qbert, care îi solicită contribuția la glosarul instrucțional “Scratchlopedia Breaktannica”.

Nick vă poate spune singur – este la fel de mult influențat de Deee-Lite cât este de Elliot Smith, și pur și simplu poți simți asta în gusturile sale muzicale eclectice și vaste. Și baieții de la Soul Clap sunt de acord – de când au primit demo-ul cu “Set The Table” de la Monaco în 2011, au fost absolut captivați de originalitatea, inocența și ciudățenia sa. De atunci l-au adoptat in familia Soul Clap, salvându-i și un loc pe nava-mamă, Soul Clap Records. Claude Von Stroke direct din birourile Dirty Bird Records a fost la rândul său fascinat de strălucirea si prospețimea lui Monaco.

Când Nick “a lovit” publicul cu “Long Kiss Goodnight (Soul Clap Edit)”, acesta a fost semnat direct pe compilația “Hatched” / Dirtybird, o mișcare plină de interes care l-a propulsat frontal ca reprezentant al viitorului muzical Bay Area.

În momentul de față, tânarul Nick Monaco face suav tranziția de la bass-ul puternic de care este în continuare fascinat la explorări muzicale deep și emoționale, un semn de maturitate și fructul interzis din care vom gusta cât de curând.

CLARIAN FOOTPRINTZ

Născut în universul cultural optzecist și fascinat de delicatul miraj sentimental al “The Breakfast Club,” Clarian crește în Montreal, începând să se afirme artistic încă din adolescență, în același timp în care tinerii suburbani adormeau placid pe Radiohead – “The Bends”.

Acest reper al influențelor precum filmul anilor ‘80, disperarea tăcută a new wave-ului, solemnitatea sublimă a indie-ului anilor ‘90, desăvârșește estetic producțiile sale, care văd lumina reflectoarelor a numeroase label-uri de interes public precum Visionquest, Supplement Facts și Life & Death, în același timp în care Clarian subliniază traiectul unui succes de referință pe harta muzicii dance internaționale, odată cu EP-ul Footprintz – “Utopia”, care se bucură de o atenție pozitivă infinită din partea publicului, chart-urilor și a criticilor.

Dar Utopia nu este doar numele EP-ului său ci și premisa țn baza căreia tânarul construiește universul utopic al conceptului solo Clarian, devenind o sursă constantă de inspirație eclectică pentru fluxul său creativ.

De la versuri la instrumental, Clarian dezvăluie un interes fascinant pentru frumusețea și intensitatea momentului, mascată subtil de cotidian, speculând sentimental disperarea sacrificiului romantic.

Această complexitate sonoră se manifestă artistic și în single-ul “Shine” (Life and Death), un track epic care nu se lasă pradă banalității anonime a beat-urilor crescendo de duzină, promovând strălucirea și curajul de a întampina spiritual frumusețea sub toate aspectele sale și prin muzicalitatea sa.

BILETE
Biletele vor fi distribuite în reţelele MyTicket, Eventim, Blt.ro, Biletoo.ro: Online pe www.myticket.ro, www.eventim.ro, www.blt.ro, www.biletoo.ro și în magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, Librăriile Humanitas, Cărturești, Diverta, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Librăria Mihai Eminescu și pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Romane și în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro

Bilete în avans:
25 LEI – Pillowtalk, Mario Basanov, Clarian, Nick Monaco (vineri 21 iunie, Casa Presei Libere)
45 LEI – Nouvelle Vague live, Dub FX live, DJ Vadim, Dragoș Rusu (sâmbătă 22 iunie, Arenele Romane)
70 LEI – abonament pe ambele zile.

Bilete la intrare:
35 LEI – Pillowtalk, Mario Basanov, Clarian, Nick Monaco (vineri 21 iunie, Casa Presei Libere)
60 LEI – Nouvelle Vague live, Dub FX live, DJ Vadim, Dragoș Rusu (sâmbătă 22 iunie, Arenele Romane)

ACTIVITATI

Și alte întâmplări.

FACEBOOOK EVENT

ACCESUL INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!

1 thought on “Backyard Weekend 2013”

  1. Pingback: 24 de festivaluri din Romania la care poti merge in vara lui 2013 | Feeder

Leave a reply (we review all comments)