Street Delivery afterparty cu Stand High Patrol

Sâmbătă, 15 iunie, după orele 23.00, continuăm petrecerea la Modern. Aici ne întâlnim cu trupa de dub franceză Stand High Patrol. După 50 de minute de preview pe scena Live de la Street Delivery ei vă vor aștepta în club Modern.

INTRARE: 15 RON

23.00 – 00.30 Serious Dub | Warm up
00.30 – 02.30 Stand High Patrol
02.30 – 04.00 Mighty Boogie
04.00 – end Serious Dub

Stand High Patrol (with Pupajim), cu sloganul „The original Dub-a-Dub Sound”, este un soundsystem nascut în anul 2000 în inima Britaniei, Franța. Trupa s-a format atunci când doi prieteni au început să colecționeze discuri în ideea de a împărtăși din pasiunea lor pentru producțiile exuberante roots și early digital. Lui Rootystep (selector) și MacGyver (operator) li s-a alăturat rapid și MC PupaJim pentru a întregi formula trupei. Stand High începe să progreseze, și, treptat, sunetul evoluează către producții dub stepper, emanînd din scena britanică.

Proaspat aterizati în Rennes, MacGyver și Rootystep au lansat ”Radio Campus Rennes” unde au găzduit propriul show din 2003 până în 2008 („Roots Station”care a devenit „Dubadub Station”). PupaJim creează și el primul său dub și de aici înainte Stand High începe să performeze în cluburile și barurile din Rennes, zi după zi.

Dupa ani de zile și nenumarate dubplate-uri semnate de nume cu greutate în industria dub/reggae (Robert Lee, Kenny Knots, Echo Ranks, Dan Man, Tena Stelin, Shanti D), ”Cei Trei Muschetari” (The Three Musketeers, asa cum se autointitulează crew-ul Stand High) continuă să înșire seri de evenimente alături de marile nume ale scenei dub. Sunt de asemenea rezidenții serilor Dub-a-Dub Residance din orasul natal Brest, și proprii manageri de label.

Departe de a se limita la influente reggae și dub, Stand High au un sunet electric, eclectic și multiplu. S-a creat astfel un stil original care reflectă exact aceasta diversitate. „DubaDub” este un amestec subtil de dub și dubstep, presărat cu accente de hip hop, trip hop, techno și new wave. DubaDub este un stil muzical propriu, hibrid și digital, construit cu izbucniri de bass, cu scopul de a face mulțimile să danseze până la epuizare.

Pe scenă sau în modul soundsystem, Stand High oferă un set ritmic, care împreunează atmosfera dark-mystikal cu melodii melancolice. De ani de zile, Stand High Patrol se prezintă la evenimente cu 100% producții proprii dubplate. Sunetul este „calibrat la milimetru pentru a aprinde serile” (Natty Dread Magazine)

Mighty Boogie sau Haidu Bogdan pe numele său adevarat vine din Timișoara și este un artist român cu vechime în zona muzicală autohtonă. Influențat de evenimentele muzicale din Timișoara de la începutul aniilor 2000 organizate de pionieri ai genului precum AnonimTM și TMBase, își manifesta dragostea și curiozitatea pentru muzică prin achizitionarea unui set de pickupuri. În mod natural, începe să colecționeze vinyluri cu muzică reggae, hip hop și drum and bass.

Cariera sa de Dj o începe în 2003 alături de primului soundsystem de reggae din România, ”Fiyah Burn Sound” avîndui colegi pe Injectah și General Trix.Stilul unic de a combina reggae, jungle și dubstep le aduce colaborări și participări atât pe plan local cât și internațional.Remarcat și promovat de Arena DnB din București, Mighty Boogie ajunge să participe la unele din cele mai importante evenimente de muzică electronică de la noi din țară și împarte scena cu nume precum Benny Page, Danny Byrd, Black Sun Empire, Sukh Knight, Cheff, Subscape, Emalkay, Mungos HiFi, Vibronics, Radikal Guru, lista continuînd cu multe alte nume mari din industrie.

În 2010 se apucă de produs muzică iar în 2012 participă pentru a doua oară la prestigiosul festival de muzică și cultura bass & sound system Outlook din Croația. 2012 este anul de debut ca producător lansînd ep-ul “Dance get serious” la VIM Records, urmat în 2013 de un nou EP “Riding the champion sound”.

Serious Dub a luat nastere relativ recent, in a doua jumatate a anului 2011, ca o grupare de promoteri ai muzicii dub reggae, evenimentul de debut avand ca headlineri pe Mungo’s HiFi din Marea Britanie. Un an mai tarziu Serious Dub a fost co-organizator al Subsonic Festival 2012 – Paulesti, pentru care a propus majoritatea numelor din line-up-ul scenei soundsystem.

Din pasiunea si dedicatia pentru muzica dub au aparut recent si productii muzicale Serious Dub, iar pentru acest warm-up propunem un set evolutiv de la reggae la dub la steppa, vibe-ul pozitiv fiind obligatoriu pentru un asemenea eveniment.

Tags:

1 thought on “Street Delivery afterparty cu Stand High Patrol”

  1. Pingback: Stand High Patrol la Street Delivery | Feeder

Leave a reply (we review all comments)