Shadowbox lanseaza The Hidden Elements

  • by

Shadowbox lansează sâmbătă la Street Delivery primul EP, The Hidden Elements

Moon Drop Records anunță lansarea primului EP Shadowbox semnat „The Hidden Elements”, la Street Delivery București. Trupa va susține concertul de lansare, sâmbătă, 15 iunie, începând cu orele 20.45.

Shadowbox este o trupă live formată în București, în anul 2012, care reunește în componența sa trei regiuni ale țării – Constanța, București și Cluj. Fiecare regiune vine și cu background-ul muzical specific, influențele de metal, hip hop și dub pun umărul la crearea unui sound eclectic. Shadowbox este formată din Mihai Iordache (Protest Urban), Silviu Badea (CLNK/ Contorsionist), Răzvan Ristea (Luna Amară), Rareș Bartoș (Narkoma și Deviant) și Codin Orășeanu (LowFreq). „Câți oameni, atâtea influențe” ar putea fi cu ușurință sloganul trupei.

Shadowbox este o trupă matură care combină într-un mod fin tobele acustice cu tobe electronice, bass-ul cald cu synthuri joase și sub bași electronici, iar peste aceste elemente întâlnim linii melodice și efecte care dau fiecărei piese o atmosferă cinematică și unică. Din această combinație de elemente s-a născut un stil care conduce urechea către Grime, Dub și Hip Hop, accentul căzînd întotdeauna pe tobe și bass.

Primul EP al trupei se numește ”The Hidden Elements” și face referire atât la numele trupei cât și la materialul discografic de pe cd. E vorba de patru piese, diverse ca și structură muzicală și influențe, dar care, împreună, definesc stilul abordat de trupă – de la hip hop și grime, la dub și electro. EP-ul conține 2 piese, deja existente pe soundcloud-ul trupei, în colaborare cu artistul de hip hop Chimie, piesele ”Shotta” și ”Întoarsa”, și, încă două piese noi, ”Overcome” și ”Slappin’ it”, pentru cea din urmă pregătindu-se deja un videoclip.

Piesele ”Shotta” și ”Întoarsa” sunt prin excelenţă hip hop, dar în ceea ce privește piesa ”Fum” acesta este o piesă grime, agresivă, al cărei bass te face să dansezi indiferent de moment. Suntem siguri că această piesă va fi intra foarte repede în playlist-urile multor Dj. ”Slappin’ It” este o piesă de și despre atmosfera din club. E genul de piesă pe care, dacă nu sunteți convinși că vreți să mergeți la o petrecere, o ascultați la maxim în boxe. Dacă nici asta nu v-ar convinge e clar că e timpul pentru somn.

”my cap, my shoes, they match, they move
this song is catchy like a flypaper’s glue
my feet on the floor like Jesus on water
her feet against the bathroom door, I dropped my soda
I know shes the right age, right
cause i don’t wanna pull some r-kelly in the backstage
………………………………………………………………………………………………………”

EP-ul este antrenant, construit pe bază de linii de bass și tobe puternice care să răspundă frecventelor inimii și să vă facă să dansați, să va descrețiți fruntea și, cel mai important, să vă simțiti bine.

Pentru a asculta live piesele de ep EP, dar și piesele viitoare ce vor intra pe album, vă așteptăm la Street Delivery, sâmbătă, 15 iunie, începînd cu orele 20.45.

Toate piesele sunt produse de Shadowbox în colaborare cu John Puzzle, mixate și masterizate de John Puzzle la Melo Boulevard Studios. Coperta este realizată de Koma (Koma Studio), iar fotografiile sunt făcute de Daniel Dinu (Concert Photography). Shadowbox și Moon Drop Records mulțumesc pentru sprijin: Music Gear, Fresh Urban Stories, Yazee, Cooperativa Urbană, Concert Photography, Paranoia 13, Sonor Drums, Koma Studio, Krack.

Moon Drop Records este un label românesc care promovează muzica bass din genuri precum Dub, Dubstep, Grime, Drum and Bass și Hip Hop. Label-ul a fost fondat în 2013 de către Codin Orășeanu (LowFreq) și Haidu Bogdan (Mighty Boogie).

Tags:

Leave a reply (we review all comments)