București City Break

  • by

Asociaţia Paspartu dă attending @ Street Delivery 2013 cu proiectul „Bucureşti – City Break”
Timp de 3 zile, în perioada 14-16 iunie, Asociaţia Paspartu participă la Street Delivery cu proiectul „Bucureşti – City Break” – proiect ce îşi propune să creeze o legătură între spaţiul public urban şi locuitorii săi, de a oferi acestora prilejul de a exprima liber ideile şi viziunea asupra oraşului lor.

Pornind de la tema celui mai recent număr al Revistei Arte & Meserii,Bucureşti, Asociaţia Paspartu a creat Bucureşti – City Break, cu un program amplu de activităţi împărţit pe trei teme principale – reprezentând, de fapt, trei nevoi esenţiale ale locuitorilor: Nevoia de cunoaştere a spaţiului în care aceştia locuiesc, nevoia de exprimare în spaţiul urban și nevoia de a găsi repere pentru dezvoltarea viitoare a Bucureştiului.

Program:
Vineri, 14 iunie – Ziua Oraşul în imagini

  • 12:00 – 20:00 – Proiecţii de filme cu şi despre Bucureşti
  • Sesiune de scurtmetraje şi documentare ce oferă o poveste aparte asupra capitalei.
  • Proiecţii de filmuleţe participante în concursul Bucureştiul tău.

Sâmbătă, 15 iunie – Ziua Art your street

  • 11:00-20:00 – Dragos Bulbeș, Street Art România (prezent pentru discuții informale, pregătit cu materiale despre street art în general și în România, în particular; dispus să împărtăşească informaţii despre artiștii street art)
  • 11:00 – 20:00 – Secrete de București. La standul Asociației Paspartu oricine poate lăsa un mesaj despre secretele împărţite cu Bucureștiul. Anonim sau nu.
  • 15:00 – 17:00– Almanahe.micne invită la o scurtă sesiune de brainstorming în stradă. Pornind de la o zicală, o vorbă de duh sau ultima expresie la modă în oraş, echipa Almanahe.mic brinstormează, ilustrează, învaţă şi pe alţii.
  • 11:00 – 20:00 – Meet the street artists! Demonstraţii de stencils şi graffiti cu artişi unul şi unul.

Duminică, 16 iunie – Ziua Bucureştiul meu

  • 11:00 – 20:00 – Expoziție cu fotografii cu Bucureștiulde ieri şi de alaltăieri. Muzeul de fotografie ne pune la dispoziție imagini din arhiva sa, din diferite perioade ale Bucureștiului, care pot fi vizualizate la standul Paspartu.
  • 11:00 – 20:00- Concurs Bucureștiul de la fereastra ta – premii : cărți despre București şi alte oraşe – expoziție – Cum arată Bucureștiul când te trezești? Participă şi tu!Care e primul lucru din oraș pe care îl observi dimineața? Arată-ni-l și noi te premiem. Vrei să afli mai multe despre orașul tău? Trimite-ne o fotografie până pe 13 iunie și te premiem cu un set de cărți.
  • 11:00 – 20:00- Concurs : rezolvă cel mai repede puzzle-ul nostru și primești premiu. Printăm una din fotografiile de la Muzeu în forma unui puzzle și cine reușește să o recompună cel mai repede primește cărţi numai bune pentru vacanţa ce urmează.
  • 12:00 – 16:00 – Povești de București : prietenii de la ARCEN ne spun povești neobișnuite de pe străzile capitalei. Avem fotografii și povești de pe străzi din București. Muzeul de fotografie pune la dispoziție imagini inedite din capitală, iar prietenii noștri de la ARCEN ne spun poveștile orașului.
  • 16:00 – 18:00- Tur ghidat prin București oferit de prietenii de la ARCEN. Pe unde obișnuiești să te plimbi? Oare știi ce se întâmpla în 1910 prin acele locuri? Vino la un tur ghidat oferit de Asociația ARCEN și vei descoperi detalii care te fac să privești orașul în alt fel.
  • 16:00 – 18:00 – Workshop de dramaturgie de performance cu Gina Șerbănescu. Adu-ne un obiect care îți aduce aminte de București sau descrie-ni-l și alături de Gina Șerbănescu vei descoperi cum poți crea un performance. Veți construi împreună imaginea unui București alternativ!
Tags:

Leave a reply (we review all comments)