De la Giurgiu la Veneția e prima călătorie solitară în caiac a unui roman de la de la Giurgiu la Veneţia. Traseul complet aici. Redăm mai jos vorbele autorului, a cărui cauză o puteți susține dacă vi se pare că merită.
Numele meu este Lucian Ionescu, m-am născut în anul 1964 în București, unde locuiesc și în prezent. Sunt căsătorit și am o fetita de 12 ani. În timpul liceului am făcut caiac de performanță, fără rezultate notabile, dar în mine a rămas o anumită pasiune pentru tot ce este legat de apă. Am redescoperit caiacul acum 7-8 ani. Am făcut ture pe râuri Argeș, Olt, Ialomița etc, pe Razelm și alte lacuri, pe Marea Neagră în România și Bulgaria. În 2008 am participat la Tur International Danube, de la Călărași la Sf Gheorghe (aprox 450 km). Datorită autonomiei, vitezei de deplasare, implicit a distanței zilnice parcurse, a perspectivei diferite și a locațiilor unde se poate ajunge, acum percep caiacul nu numai ca pe un sport, ci mai degrabă ca pe o formă de turism.
Ideea unei ture în jurul Greciei mi-a venit acum aproape un an. După ce am luat în considerare mai multe variante, aceasta mi s-a părut perfectă: DE LA GIURGIU LA VENEȚIA.
Plecarea a fost pe 7 mai 2013 din Giurgiu. Voi merge pe Dunăre până la Sf Gheorghe. De acolo spre sud pe Marea Neagră, prin Bosfor, Marea Marmara, Dardanele către Marea Egee. Voi merge pe malul Turciei până la Marmaris. De acolo voi trece în Rodos, Grecia, mai departe Karpathos, sudul Cretei, Grecia continentală pe țărmul marii Ionice pana la granița cu Albania. Aici dacă vremea este bună pentru următoarele zile, voi încerca o traversare către Italia și urmând coasta voi merge pana la Vieste. La fel, dacă vremea este favorabilă, voi traversa Marea Adriatica către Lastovo, Croația. Dacă nu, voi urma țărmul Italiei până la Veneția. Altfel, din Grecia voi merge către nord, pe țărmul Albaniei, Muntenegrului și al Croației până la Umag. Aici voi traversa către Italia și voi merge pana la Veneția. Aici ar putea fi sfârșitul călătoriei. Dacă banii și timpul îmi permit, voi pleca cu bicicleta cu caiacul remorcat, în Linz, Austria. Acolo voi repune caiacul pe apa și voi urma Dunărea până la punctul de unde am plecat, adică Giurgiu.
Pingback: Expeditia solitara cu caiacul, de la Giurgiu la Venetia ... - Page 5