Scrie despre Tine la final

  • by

ULTIMII EROI
De: Anca Ştefan
Cu: Cătălina Bălălău, Lucian Teodor Rus, Iulia Verdeş, Marian Olteanu, Sever Bârzan
Joi, 6 iunie, ora 19.30 la Teatrul Apropo (Strada Foişorului nr. 160)

Un grup de adolescenţi dintr-un oraş de provincie visează la Bucureşti cu gândul că, atunci când vor ajunge acolo, toate problemele vor dispărea ca prin minune. Între timp, trec prin experienţe mai mult sau mai puţin normale.

LA BUCĂTĂRIE ŞI LA MARE
De Cosmin Briciu
Regia: Vera Ion, Sorin Poamă
Cu: Ştefan Pătraşcu, Oana Popescu
Duminică, 9 iunie, ora 20.15 la Teatrul de Artă Bucureşti (str. Sfântul Ştefan 21)

Texte în lucru – Marţi, 4 iunie, ora 19.00 la UNATC, sala 205b

Festivalul de Teatru Independent Scrie despre Tine se incheie saptamana aceasta cu premierele a doua piese de teatru dezvoltate in cadrul atelierului de dramaturgie Scrie despre Tine, “Ultimii eroi” de Anca Stefan, joi, 6 iunie, la Teatrul Apropo, de la 19.30 si “La bucatarie si la mare” de Cosmin Briciu, duminica, 9 iunie de la 20.15, la Teatrul de Arta Bucuresti.

Tot in ultima saptamana a Festivalului vor fi prezentate publicului si fragmente din textele acum in lucru in cadrul atelierului Scrie despe Tine. Pornind de la experientele lor personale, cei mai tineri cursanti ai atelierului Scrie despre Tine au creat povesti captivante pe care le vor prezenta intr-un spectacol-lectura, marti 4 iunie, incepand cu ora 19.00, in sala 205B a UNATC.

Povestea relaţiei de mai bine de 10 ani dintre doi tineri care îşi promit că nu vor deveni ca parinţii lor, că nu se vor blaza, că vor creşte împreună. Până la urmă, relaţia lor devine o construcţie mai mare decât ei şi nu pot decât să o vadă cum se prabuşeşte sub ochii lor.

“Este un puzzle de texte si povesti pe care jucatorii Scrie despre Tine le dezvolta in lucrul la piesele de teatru in curs de scriere. Sunt texte pe teme personale, asumate, despre identitatea si intrebarile cele mai puternice pe care le ridica asumarea unei povesti personale care devine piesa de teatru”, declara Vera Ion si Sorin Poama, fondatori ai proiectului Scrie despre Tine.

Festivalul se incheie, asa cum se cade, cu o petrecere la care sunt invitati toti cei care au participat la evenimente: scriitori, actori, regizori, membri ai echipei experimentale si spectatori. Petrecerea va avea loc in Club Control, incepand cu ora 23.00, iar Fanfara Extraterestra ii va insoti pana in zori pe toti cei care doresc sa sarbatoreasca succesul acestei primei editii a Festivalului Scrie despre Tine.

Intrarea la toate spectacolele din Festivalul Scrie despre Tine este libera si se face in limita locurilor disponibile.
Mai multe detalii despre proiect pe www.scriedespretine.com

Tags:

Leave a reply (we review all comments)