Muzica pentru trei radiouri

  • by

Joi 6 iunie se aude Muzică pentru trei radiouri într-un spațiu nou din București, Teatrul Mignon (str. Hristo Botev, nr. 1). De la 20:30.

Premisele unei tehnologii deseori uitate de societate și limbajul mass-media sunt punctele de pornire pentru proiectul-experiment numit Muzică pentru trei radiouri. Din dorința de a crea prin sunet starea de reverie lucidă, trei muzicieni se lasă în voia inspirației aduse de undele radio. Performance-ul sonor integrează poveștile prinse din întâmplare şi tonalitatea cotidianului. Free jazz, ambiental, psihedelic, spoken word – sunt doar câteva sugestii stilistice, extraordinare fiind însă senzația de libertate creatoare și comunicarea dintre artiști date de muzica improvizată. Publicul intră într-un laborator imaginar al undelor de sunet și participă la nașterea unei emisiuni de radio atipice.

Catalin Milea este un artist stabilit in Amsterdam, activ pe scenele internationale de jazz si musică improvizată în proiecte ca R.A.M., Re-Bop Unit, Europeean Bigband Academy, înregistrări alături de artişti ca Randy Brecker, Gary Willis etc. colaborări şi cu artişti români precum Mircea Tiberian, Lucian Ban şi alţii. Mai mult info:www.catalinmilea.com.

Maria Balabaş este muziciană și jurnalistă, moderatoare a emisiunii Dimineața crossover de la Radio România Cultural. Este membră fondatoare a colectivului artistic Avant’n’Gard şi a susţinut performance-uri solo în Antwerp, Bruxelles, Rotterdam, Bucureşti et. Creaţiile sale de radio şi sound art au fost difuzate de Resonancefm din Londra, Radio Zero din Lisabona şi Radio Campus din Bruxelles. Apare pe compilația Framework 250 și a realizat instalații sonore pentru Explore Dance Festival (2012) și Institutul Francez București. Piesa La madeleine sonore, realizată în colaborare cu Mihai Balabaș și Nicolas Triboi, a fost selectată pentru ediția 2013 a festivalului Helicotrema, Italia.

Mihai Balabaş este un talentat violinist și chitarist, activ deopotrivă pe scena simfonică şi pe cea alternativă și underground. Colaborează cu trupe şi artişti precum Byron, Norzeatic, duo-ul de producători Khidja, Mircea Florian şi este membru al formaţiilor Bucium, Abis şi Trei Parale. Mihai îşi dezvoltă pe deplin talentul de improvizator şi de designer sonor alături de Avant’n’Gard. Pentru festivalul Jazz in Church (2013) a organizat orchestra care a cântat împreună cu pianistul elvețian Nik Bärtsch. Lucrează în present la primul album solo.

Leave a reply (we review all comments)