Electric Brother, Bucuresti Optimixed si jocuri de societate la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

  • by

Electric Brother, București Optimixed și jocuri de societate sâmbătă la ”Noaptea Lungă a Filmelor Scurte”

Pentru al 5-lea an consecutiv, ShortsUP aduce la un loc scurtmetrajele premiate într-un singur eveniment-maraton. Filmele sub 20 de minute aplaudate la Oscar, Bafta, Sundance, Berlin sau Clermont-Ferrand pot fi văzute la București, sâmbătă, pe 8 iunie, la ”Noaptea Lungă a Filmelor Scurte”.

Experiența scurtmetrajelor valoroase vine la pachet cu muzica bună, antrenamente ludice și expoziții de artă urbană. Cele șase ore de film proiectate la Turbohalle aduc câte puțin din fiecare gen cinematografic consacrat. Comedia e bine reprezentată de animația Cui i-e frica de zbor? (r. Conor Finnegan, Irlanda, 2012) care a câștigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la L.A. ShortFest. Musicalul vine odată cu scurtmetrajul Evadarea lui Jimmy (r. Trevor Anderson, Canada, 2012), un film ce compune portretul unui fost dansator de Brodway.

Electric Brother, producător, DJ și sound designer român va explora muzical lumea filmului printr-un DJ set în ton cu cea mai lungă noapte cinematografică a anului. De la 20:30, Terasa Turbohalle va fi animată de vibrațiile jazzy ale filmelor franțuzești, de ritmurile soul și r’n’b din filmele americane ale anilor 70’ sau de nuanțele disco, funk și pop ale peliculelor recente. Un mix muzical eclectic care va potența magia poveștilor și atmosfera de visare. Trailer.

La ShortsUP Lounge Zone, povestea unui altfel de București prinde viață în expoziția București Optimixed, rezultatul intervenției spontane a 12 artiști ilustratori peste lucrările fotografului Cristian Vasile. Scenariul e adus la viață de peisajele și personajele care definesc freamătul urban al capitalei și de tehnica artei remixate (pânză, print și digital). În pauzele dintre filme, imaginația spectatorilor curioși va fi pusă la încercare în zona dedicată jocurilor de societate. Jungle Speed, Dobble, Catan, Dixit, Ligretto, Fluxx și alte câteva boardgames oferite de Red Goblin pregătesc terenul pentru socializare și voie-bună.

Leave a reply (we review all comments)