Red Bull Ordinul Smaranda – competitia celor mai bune parasutise

  • by

Singura competitie de parasutism in oras are loc sambata, 08 iunie in Parcul Izvor din Bucuresti

Update: se amână pentru duminică 9 iunie ora 10:00

Vino sa vezi cum este sa zbori de la 2000 metri altitudine si sa aterizezi pe un cerc de 2 cm (cat o moneda de 10 bani)
Cele mai bune parasutiste din Romania, dar si din Austria, Bulgaria, Cehia, Slovenia si Muntenegru vor participa pe 08 iunie, incepand cu ora 10.00, in Parcul Izvor din Bucuresti, in cadrul singurului concurs de parasutism in oras, aterizare la punct fix. Aici veti vedea cum este sa zbori de la 2000 de metri altitudine si sa aterizezi pe un cerc cu diametrul de 2 cm, acelasi diametru pe care il are si o moneda de 10 bani.

Pe langa acestea, spectatorii vor mai avea ocazia sa vada in actiune formatia de parasutism suprapuneri (Echipa Nationala
de Lucru Relativ pe Cupola) si sa-l urmareasca in evolutie pe campionul mondial la parasutism – aterizare la punct fix – Alexandru Nicolau. Intrarea este libera.

Asa ca va asteptam cu mic, cu mare, la singurul show aviatic chiar in centrul orasului. Nu trebuie sa veniti decat cu multa voie buna si patura de… picnic. Evenimentul este organizat de Aeroclubul Romaniei.

Red Bull Ordinul Smaranda este o competitie de parasutism – aterizare la punct fix, dedicata primei femei parasutist din Romania, multipla recordmena nationala si mondiala, Smaranda Braescu. Pentru a sarbatori una dintre cele mai proeminente figuri ale aeronauticii mondiale, cele mai bune parasutiste se vor confrunta in cadrul celei de a patra editii a competitiei de aterizare la punct fix, insa acesta este si singurul eveniment aviatic care va avea loc chiar in centrul orasului.

Aceasta disciplina a parasutismului, de aterizare la punct fix, presupune lansarea parasutistelor de la o inaltime de aproximativ 2000 metri, aterizarea trebuind sa fie facura pe un cerc cu diametrul de 2 cm. Asadar, veti avea ocazia sa vedeti cum este sa sari de la o inaltime atat de mare si sa aterizezi pe… o moneda de 10 bani.

Printre parasutistele aflate pe grila de start, se numara si membre ale lotului national, instructoare de parasutism, precum si membre ale loturilor judetene ale Aeroclubului Romaniei, dar si parasutiste din Austria, Bulgaria, Cehia, Slovenia si Muntenegru.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)