Obraznicia #1 – Cantarea Romaniei

  • by cosmin

CAND: Sâmbătă 1 iunie între orele 18:00 si 20:00

UNDE: cele 10 hectare ale spatiului urban părăsit Esplanada (între Bulevardul Unirii la nord, Bulevardele Mărăşeşti şi Octavian Goga la sud, Bulevardul Mircea Vodă la vest şi Strada Nerva Traian la est) accesul se poate face dinspre Piata Nerva Traian, pe jos sau cu bicicleta. Coordonate aici.

CUM: aduceți orice fel de instrumente sa desenăm, sa cântăm și să ne copilarim împreună.

Dacă pe 25 mai am depășit toate piedicile pentru a invita câteva formații să susțină simultan concerte acustice pe acest amplasament, de ploaie nu am mai putut trece, așa că la primele semne de furtună, am anulat totul. Îmi era frică să nu se întample ca un trăznet să pericliteze viața cuiva. În plus, artiștii invitați se temeau pentru instrumentele lor muzicale, fără de care nu ar putea trăi. Tot acel context de pe 25 mai – Căutarea României – este irepetabil pe 1 iunie asa că cine anume va participa și ce se va întâmpla va fi surpriză pentru toată lumea.

Festivalul național „Cântarea României” a fost un ansamblu de manifestări culturale din perioada regimului comunist, organizate de Consiliul Culturii și Educației Socialiste. A fost inaugurat în anul 1976.

Între Bulevardul Unirii la nord, Bulevardele Mărăşeşti şi Octavian Goga la sud, Bulevardul Mircea Vodă la vest şi Strada Nerva Traian la est se întinde un teren de 10 hectare pe care în amurgul demonic al Epocii de Aur, cea pe care cu mândrie noi românii o numeam Epoca Nicolae Ceauşescu, începuse să se construiască Centrul de Creaţie şi Cultură „Cântarea României“.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 373/2004, modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 1079/2005, „se schimbă denumirea amplasamentului obiectivului de investiţii abandonat, situat în municipiul Bucureşti, Bd. Unirii, sectorul 3, din «Centrul de Creaţie si Cultură – Cântarea Romaniei» in «Esplanada»“ şi „se aprobă programul prioritar de reconversie funcţională a acestuia şi de finalizare a construcţiilor existente“, cheltuielile de finanţare urmând să fie suportate din „prevederile bugetare aprobate Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în condiţiile legii“ ; semnează primul-ministru şi contrasemnează miniştrii transporturilor, lucrărilor publice şi finanţelor publice.

Proiectul Esplanada City Center nu a mai fost nici măcar început, daramite finalizat. Cântarea României, însă, continuă!

ATENȚIE! asigurați-vă că aveti apă, terenul este o platformă de beton părăsită de peste 20 de ani. nu exista curent electric, nu există deloc chioșcuri cu băuturi, întâlnirea nu are niciun scop comercial. aveți grijă pe unde călcati, la fața locului mai sunt și cioburi, fiare, bolovani și diferențe de nivel între platforme betonate.

Tags:eveniment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.