Reggae Nights – Sir David Rodigan

  • by

Pe 31 mai în Parcul Tineretului vine David „The King” Rodigan la Reggae Nights.

Dupa experienta minunata Reggae Nights cu numarul 1, alaturi de Alborosie la Arenele Romane, invitatul special al editiei de pe 31 mai este legenda reggae, britanicul Sir David Rodigan.

De peste 30 de ani, numele David „The King” Rodigan este sinonim cu una dintre figurile emblematice din scena de reggae si dancehall din Marea Britanie. Un activ sustinator al miscarii in toti acesti ani, experienta sa cuprinde un numar colosal de ore petrecute atat in studiourile de emisie ale celor mai prestigioase posturi radio: Radio London, Capital 95.8, Kiss 100, BBC Radio 1Xtra, BBC Radio 2, BFBS Radio. Il putem vedea si pe scenele celor mai importante festivaluri din lume, alaturi de unii dintre cei mai respectati artisti din breasla. De ceva timp este gazda evenimentului „Ram Jam”, care reuneste cei mai tari artisti ai momentului in seri electrizante, atat in tara natala, cat si in intreaga lume.

Si-a inceput cariera in lumea radio-ului in 1978 la BBC Londra, dupa care a continuat la Capital Radio unde, timp de 11 ani, a fost gazda emisiunii legendare „Roots Rockers”. A inceput sa fie un adept al sound clash-ului – o competitie muzicala in care membrii a doua grupuri de artisti reggae dancehall isi dovedesc talentele, asemenea unui rap/ hip hop battle. A castigat numeroase premii, clash-uind cu o varietate de artisti jamaicani, ceea ce i-a adus pseudonimul de „Parintele Clash-ului”, iar in 2012 a primit trofeul de campion la World Clash Reset din New York.

Timp de 25 de ani a prezentat o emisiune de reggae saptamanala la British Forces Broadcast Corp, iar din 1990 e prezent si la radio-ul Kiss 100, unde inca mai poate fi ascultat in fiecare duminica.
Palmaresul artistului este unul impresionant – in 2005 a fost inclus in Sony Radio Academy Hall of Fame, a castigat 3 dintre prestigioasele premii Sony Radio Academy Gold Awards, iar in 2012 a primit titlul MBE (Member of the Most Excellent Order of th British Empire) pentru „serviciile aduse broadcasting-ului” la Palatul Buckingham, devenind, asadar, Sir David Rodigan.

In cadrul seturilor lui Sir David Rodigan putem auzi melodii din colectiile unice de dub plate-uri personalizate cat si hituri clasice, acesta calatorind in toata Europa, mai ales in Italia si Germania, in America de Nord si in Indiile de Vest, pentru a-si intalni fanii loiali de reggae din intreaga lume.

Ne intalnim cu David Rodigan intr-o locatie noua pentru prietenii Reggae Nights, in mijlocul naturii, insa nu departe de comoditatea orasului, in Parcul Tineretului. Evenimentul va avea loc in punctul cel mai inalt al parcului, in apropierea skate park-ului, intr-o comuniune perfecta om-vibe-natura. Urmariti pagina noastra de facebook pentru mai multe detalii, harta locatiei si concursuri cu invitatii.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)