Behind the Line, Temporary yours

  • by

Vineri la 6 dupamasa la Libraria engleza Anthony Frost Dan Perjovschi lansează albumul Behind the line si cartea de artist Temporary Yours, IDEA 2013. Pentru că mi s-a părut haios, redau mai jos mesajul de invitație publicat de Dan pe Facebook:

“Carti de arta care merita toti banii”

Andrei Marga ne-a descris ca pe marii profitori si infruptatori din bugetul national in timp ce Fundatia Culturala Europeana de la Amsterdam ne-a dat premiul Margriett pentru rolul social al artei noastre. Asa ca, in timp ce lumea artei este la Bienala de la Venetia si aia a scriitorilor la Bookfest, m-am trezit si eu sa lansez ultimele mele (si ale Liei) doua publicatii.

Ocazie unica!

“Behind the line”, e un dublu album tare, smecher si dibaci, pornim eu dintr-o parte si Lia din cealalta cu carierele noastre independente ca sa ne intalnim la miijlocul cartii cu cariera comuna. Albumul editat de Plymouth University Press este mare, scump si doldora de ilustratii impecabile de la expozitiile Moma New York, Istanbul Biennial, Tate Liverpool, Royal Ontario Museum Toronto, Vanabemuseum. Ludwig Museum Koln si cite si mai cite inclusiv proiecte mai putin cunoscute ca Rezistenta culturala de la Protocol Cluj sau Culturgest Porto. Studiul apartine lui David Crowley seful departamentului de Critical Writing in Art and Design de la Royal College Londra si e consistent, profund si citibil nu ca si cronicile de arta care-ti stau in git.

“Temporary Yours” este antologia stergerii. spalarii si repictarii mele pe toate meridianele lumii. O mare parte din arta mea nu ramine decit sub forma documentata a eliminarii ei. Carte este conceputa de Timotei Nadasan si e luareata Galei Industriei de Carte din România, Bun de Tipar, la categoria “Cea mai frumoasă carte ilustrată” 2013.

Cine zice ce. Pe linga mine care voi da din gura si din pix (autografe) vor mai vorbi Matei Caltia editor de carte de artist si director al Galeriei Posibile si Vlad Niculescu directorul librariei Anthony Frost.

Cu totul si cu totul intentionat pe linga cele doua publicatii mai sus mentionate vom avea la indemina si Bucuresti-Bruxel-Chisinau tripticul editat in 2008 de galeria posibila (cu desene haioase si neiertatoare).

Cu toate ca pentru lansarea din Romania editorul din UK a facut discounturi consistente iar Libraria engleza face aproape munca voluntara, albumul e scump ca dracu asa ca cine cumpara “Behind the lline” primeste de la mine pe linga autograf o publicatie speciala de-a mea care nu se gaseste pe piata. Surpriza. O sa fac si o microexpozite dar inca nu stiu exact ce. Alta supriza!

Va astept si va promit o seara placuta

dan

Tags:

Leave a reply (we review all comments)