Delta din Vacaresti in imagini

Vidra surprinsă de Helmut Ignat.

Un student la Arte comenta pe Facebook cum că poza de mai sus ar înfățișa un trucaj pentru că vulpea ar fi fost decupată din altă parte și pusă acolo. Păreri?

Update: încă o poză cu vulpea din Văcărești (venită tot via Magor Csibi / Helmut Ignat).

Consemnam în octombrie 2012 că Bucureștiul are o „deltă”. Astăzi revin cu acest post de colecție, în care aș vrea să strâng la un loc diverse fotografii cu locul împricinat. Rezultatul e o combinație de fotografii făcute de Helmut Ignat pentru National Geographic (via Magor Csibi, WWF) și cei de la Rezistenta.

16 thoughts on “Delta din Vacaresti in imagini”

 1. Pingback: Vreti Parc Natural Vacaresti? | Feeder

 2. Buna seara! As dori si eu sa stiu daca pot face rost de la dumneavoastra de date despre lacul din Bucuresti, Lacul Vacaresti, asa numita Delta a Bucurestiului. Datele imi sunt necesare pentru compunerea unei lucrari de masterat in cadrul Facultatii de Ingineria Mediului. Din sursele de pe internet am aflat ca acesta este propus pentru a deveni arie protejata datorita speciilor existente.

  Multumesc! O seara buna!

  Robert

 3. Intangibilitatea dreptului de proprietate este consacrata si de Conventia Europeana a
  Depturilor omului, ratificatd de tara noastra prin Legea nr. 3011994 care, in art. 1 din Primul
  Protocol aditional semnat la Paris la 2A martie 1952, prevede:
  “Orice persoana fizica sau juridica are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu
  poate fi lipsit de proprietatea sa decia pentru cauza de utilitate publici giin conditiile prevdzute
  de lege si de principiile generale ale dreptului international”.
  Toate motivarile si ideiile din ultimii 22 de ani duc si au dus la obstructionarea retrocedrii terenurilor, si sunt netemeinice
  si nelegale, aaa cum se va invedera mai departe.

 4. AZI VOR “DELTA” – cine sa-i mai creada???? Pe parcursul ultimilor 20 de ani, autoritatile au invocat diferite motive pentru a nu li se retroceda proprietarilor din zona “Amenajare Lac Vacaresti” terenurile ce le apartin de drept. Astfel s-a invocat ca terenurile din zona “Amenajare Lac Vacaresti” au fost expropriate prin decretul nr. 143 din mai 1988 semnat de Nicolae Ceausescu Eroare deoarece acest act normativ a fost numai un decret de incepere a lucrarilor ,si nu unul de expropriere, care are prevazut chiar in continutul sau la art. 16 precizarea ca situatia juridica a terenurilor sa fie reglementata ulterior printr-un alt act normativ.Acest lucru a fost stabilit si prin Sentinta civila nr. 1278 din 28 iunie 2005 pronuntata de Curtea de Apel – Sectia Contencios Administrativ in Dosarul 1438/2004,ramasa definitiva si irevocabila prin Decizia civila nr. 1074/29.03.2006 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Contencios Administrativ si Fiscal in dosarul 2613/2005.Ca o confirmare a acestui fapt exista si adresa nr. III/890;1174/21.I.1998 emisa de Departamentul pentru Administratie Publica Locala,Directia Control,Informare,Sinteza al Guvernului Romaniei ,in care se specifica clar urmatoarele:”Intrucit pentru aceste terenuri afectate de investitia Lacul Vacaresti nu a fost emis nici un decret de expropriere,iar prin adresa OCOT Bucuresti nr. 471/21.02.1994 se confirma ca in lucrarea de cadastru funciar sunt inregistrati ca posesori C.A.P. Popesti Leordeni cu 189,45 ha si proprietati individuale 28,78 ha apreciem ca acestia sunt si au ramas proprietari ai terenurilor respective.” In plus norma si spiritul tuturor legilor proprietatii emise dupa 1989 este tocmai acela de a se retroceda imobilele confiscate abuziv in cei 45 de ani de comunism.
  Alt motiv invocat este acela ca terenurile din zona “Amenajare Lac Vacaresti” au fost expropriate prin Hotarirea de Guvern nr. 556/1990.Eroare din nou deoarece hotarirea de guvern invocata nu are puterea juridica a unui decret de expropriere fapt stabilit si prin decizia numarul 14 din 31.10.1997 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia IV-a.
  Lucrurile au culminat in anul 2003 cind “Amenajarea Lac Vacaresti” a fost concesionata abuziv de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile prin contractul nr. 1/2003 unei firme de apartament respectiv “S.C. Royal Romanian Corporation S.A.” pentru realizarea unui asa zis complex cultural sportiv, in care erau prevazute un cartier de vile si hoteluri.
  ce urmeaza??? ce interese se ascund?? ce face cu cel care a concesionat ilegal????

 5. Dreptul de proprietate este principalul drept real şi de fapt ocupă locul central în cartea a doua „Drepturile reale”. Dreptul de proprietate de proprietate mai este considerat ca fiind cel mai complet drept real, fiindcă întruneşte în mâinile proprietarului toate atributele acestui drept şi anume dreptul de posesiune, dreptul de folosinţă şi dreptul de dispoziţie.
  Dreptul de proprietate este acel drept subiectiv ce conferă titularului exercitarea în putere proprie şi în interes propriu a atributelor de posesie, folosinţă şi dispoziţie asupra bunurilor sale

  nu le este respectat nici dreptul de proprietate nici dreptul de folosinta al proprietatilor. Ce inseamna drept de folosinta: Proprietatea poate fi privată sau publică Acolo nu sunt exproprieri – exproprierea – Proprietatea în cauză trebuie să fie egală ca valoare atât pentru proprietarul bunului cât și pentru cel ce dorește să îl deposedeze Acolo este proprietate privata. Dreptul de proprietate privată este definit ca dreptul real principal care conferă titularului său atributele de posesie, folosință și dispoziție asupra bunului apropriat în formă privată, atribute care pot fi exercitate în mod absolut, exclusiv și perpetuu Nu exista nici un document de expropriere!! Proprietarilor
  Atribut al dreptului de proprietate, constand in posibilitatea titularului acestuia de a intrebuinta in interesul sau bunul care ii apartine si de a dobandi produsele si veniturile obtinute din utilizarea lui. Ce a facut regimul comunist in frunte cu Ceausescu se numeste Nationalizare. Ce au facut regimul democrat in frunte cu toate guvernele de la revolutie pana la azi se numeste – nerespectarea dretului de proprietate – si ce vor ce vrea sa faca guvernul de astazi si ONG-urile cred daca consultati un avocat – atunci se va numi INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII
  Art. 220 Tulburarea de posesie
  Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii

 6. Ori cum dai bani fara sa stii, fara sa ai habar, si dam la toti cei care vin cu o idee de unde au sa suga numai pentru ei

 7. dle ionel atunci va puteti utiliza economiile pt un bilet la acceleratul de Tulcea unde cu adevarat vedeti o delta.Si mai simplu.
  D-le Cazacioc pt. ca asa se face un lucru bine facut si nu unul de forma.In laguna din Buenos Aires cu care balta vacaresti o mai compara unii sunt sute de camera video.

 8. dle Nane Cristian,
  autoritatile administraza banii publici, adica banii contribuabililor sau bani obtinuti in numele acestora.
  eu sint contribuabil si nu vreau ca autoritatile sa dea acesti bani proprietarilor de drept de la Vacaresti, ca acestia sa fotografieze si sa filmeze incontinuu zona, asa cum propuneti.
  atat de simplu.

 9. Daca fotografía cu vulpea este facatura sau nu ramine de vazut. Cert este ca de un an de zile proprietarii de drept au solicitat autoritatilor fonduri pentru a filma si fotografia non-stop zona.Toate datele ar urma sa fie stocate si postate pe net.Autoritatile refuza insa sa ne acorde aceste fonduri..ONG-urile care pretind ca fac voluntariat in Vacaresti au incasat pina acum de la UE milioane de euro pt. alte proiecte.Probabil ca se viseaza administatori aici ca sa poata solicita apoi si fonduri de la UE pt ipotetica arie protejata Vacaresti..Primaria sectorului 6 sau alte persoane juridice, pentru reamenajarea parcului Moghioros, care este de 6 ori mai mic, au obtinut fonduri de la UE de 20 milioane euro .Cit s-ar putea lua pt Vacaresti va las sa faceti inmultirea singuri.Cine si de ce nu vrea sa acorde proprietarilor fondurile necesare ???, aceasta-i intrebarea, mai ales in conditiile in care zona este prezentata ca si cum ar fi a 8-a minune a lumii.D-na ministru Rovana Plumb a confirmat verbal de doua ori proprietarilor de drept din Vacaresti ca le va fi respectat dreptul de preemtiune de a fi administratorii ipoteticei, in acest moment, arii naturale. protejate din zona.Asteptam si acordul scris in acest sens.Bineinteles vom incheia si contracte de colaborare cu persoane juridice si fizice de specialitate in vederea unei bune administrari.

 10. încearcă o platformă d-asta de crowdfunding, că tot apar – crestemidei.ro / mindfruit.ro / multifinantare.ro / potsieu.ro

  sau vorbește cu cei de la WWF România, poate au făcut deja ceva în sensul ăsta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads