Portable live

  • by
  • May 29, 2013May 28, 2013

Miercuri 29 mai de la 23:00 la Control: BULANGERIE y CHA CHA CHA

Iz exotic preganat, estetica trupului în mișcare, techno experimental, deep lyrics, deep voice, feeling. Portable live, găzduit de Ursa Majora.

Alan Abrahams, AKA Portable, AKA Bodycode, flâneur desăvârșit, a crescut în Africa de Sud, și-a petrecut adolescența în Londra, pe care a părăsit-o pentru Berlin, s-a stabilit în Lisabona pentru a se reloca înapoi în Berlin, unde locuiește acum; proiectele sale sincopate evoluează cu fiecare pas al călătoriei.

După ce are contact cu primul val de Chicago house, de abia răsărit din ruinele post apartheidului în Beverly Hills, Cape Town, Londra devine locul în care Portable se conturează ca un proiect experimental, atmosferic, fuzionând sunetul indigen al copliăriei cu primele piese ale căror estetică futuristă i-a lărgit orizontul muzical. Urmează o serie de release-uri pentru Background, scape records și propriul label, Süd Electronic. În 2007 lansează Powers of Ten, un album care explorează moștenirea africană, prin filtrul unui nou lexicon de influențe sonice care vin odată cu noua casă, Portugalia.

Apare și Bodycode, un nou proiect, dancefloor-centric, pe care el îl situează “undeva între beat-urile trupului și melodia sufletului”. Urmează două albume: Conservation of Electric Charge, 2007 și Immune, 2009, pentru Spectral Sound. Începând cu 2010 și cu Berlin, cele doua proiecte se apropie până la limita fuzionării, cu noi release-uri pentru Perlon și, ulterior, Live At Robert Johnson.

Intrare liberă.
23:00 / Sala Berlin / Control
Constantin Mille 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads