Henkel Art Award

  • by

Premiu de arta pentru Europa Centrala si de Est in valoare de 35.000 euro

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) anunta cea de-a douasprezecea editie a Premiului Henkel CEE pentru Arta, competitie dedicata artistilor din 23 de tari din Europa Centrala si de Est. Artistii sunt invitati sa isi inscrie in concurs lucrarile din domeniile pictura, desen, fotografie, video si instalatie. Premiul este acordat in colaborare cu asociatia KulturKontakt Austria si cu prestigiosul Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK). Castigatorul va fi recompensat cu un premiu in valoare de 7.000 de euro, dar si cu o expozitie in tara sa natala si o prezentare individuala la MUMOK, Viena. Valoarea totala a premiului oferit in 2013 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

Ca si in anii trecuti, nu exista o tema prestabilita pentru competitie, fiind recompensate operele exceptionale si inovatoare din domeniile pictura, desen, fotografie, video si instalatie. Un juriu international format din curatori si experti renumiti se va intalni in vara pentru a alege cei 5 artisti finalisti ramasi in cursa pentru marele premiu. Castigatorul va fi anuntat in cadrul unei ceremonii de gala ce se va desfasura la Viena in decembrie 2013.

Premiul Henkel CEE pentru Arta in Romania – editia 2013

Arta contemporana romaneasca a fost bine reprezentata in finalele competitiei. Astfel, in finala de la Viena au mai fost prezenti Cristina David (2011) si la editia din 2012, Anca Benera si Arnold Estefan .

Si in 2013, artistii romani sunt invitati sa se inscrie in competitie. In cazul in care exista mai mult de cinci inscrieri in Romania, se va organiza o preselectie locala in luna iunie, jurizata de personalitati importante ale mediului artistic local. Si anul acesta, juriul local va alege 1 singur artist ale carui lucrari vor intra in procesul de selectie de la Viena. Castigatorul local va primi si un premiu in valoare de 1,000 Euro, oferit de Henkel Romania.

Conditii de inscriere in concurs – 2013:

  • Curriculum Vitae si o descriere a activitatii artistice (in limba engleza sau germana);
  • Limita de varsta: 40 de ani (artistul sa nu fi implinit inca varsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc in Austria in decembrie 2013)
  • Numar lucrari care pot fi inscrise: 3-5 reproduceri. Nu se accepta lucrari in original!
  • Pentru lucrarile de arta din sectiunile pictura, desen, fotografie: reproduceri sub forma de fotografii, dosare si/sau cataloage (Format: max A3). Nu se accepta diapozitive, CD-uri sau DVD-uri!
  • Pentru lucrarile de arta din sectiunile video si instalatie, lucrarile vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maxima a materialelor de prezentare nu trebuie sa depaseasca 10 minute)
  • Lucrarile nu trebuie sa fie anterioare anului 2010.

Se califica inscrierile din urmatoarele tari: Albania, Bielorusia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Kazakhstan, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina.

Data limita pentru trimiterea lucrarilor este 7 iunie (data postei), expediate la adresa de mai jos.
Lucrarile inscrise in concurs vor fi evaluate de un juriu local in luna iunie. Cea mai buna lucrare va fi trimisa de catre Henkel Romania la Viena, unde juriul international va alege cei cinci finalisti si marele castigator. Artistii nominalizati pentru finala vor fi anuntati si informati de Henkel CEE in legatura cu invitatia la Gala Henkel Art.Award 2013.

Alte precizari importante:
Dupa sesiunea de jurizare, lucrarile inscrise vor fi returnate artistilor. Nu se percepe taxa de participare la concurs. Compania Henkel nu isi asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare sau pierdere a lucrarilor de arta. Artistii nu vor fi remunerati pentru participarea in competitie.

Artistii romani sunt rugati sa trimita lucrarile lor (care sa respecte conditiile de mai sus) pana cel tarziu
7 iunie 2013 (data postei) la urmatoarea adresa:

HENKEL ROMANIA
Pentru Premiul Henkel CEE pentru Arta
Str. Ionita Vornicul 1-7, sector 2
Bucuresti

Pentru mai multe informatii despre competitie si editiile anterioare, puteti accesa site-ul Henkel.
Pentru mai multe detalii despre aceasta editie, va rugam contactati:
GMP PR, Roxana Poede, tel: 021 – 210 44 61, email: roxana.poede@pr.gmp.ro

Leave a reply (we review all comments)