Mars anti-Monsanto

Sâmbătă 25 mai se pleacă pe traseul Guvern – Parlament cu opriri la Ministerul Agriculturii și McDondald’s Piața Unirii. Anti Monsanto si semintele lor modificate genetic cu efecte devastatoare pentru oameni si mediu, pro agricultura bio locala!

Marsul anti Monsanto de pe 25 Mai va fi international pentru ca actiunile acestei corporatii afecteaza negativ intreaga planeta.

Viata nu trebuie patentata. In numele profitului companiile au reusit sa convinga politicieni vulnerabili sa construiasca un sistem bazat pe asa zisa proprietate intelectuala, sistem care acum elimina organismele naturale in favoarea celor comercializate de companii. De la apariția pe scena politică, pirații au cerut modificarea sistemului patentelor, eliminarea patentelor pe viață și protejarea naturii. Dezbaterea nu este despre cât de dăunătoare sunt sau nu sunt OGM-urile ci despre cât de dăunătoare poate fi patentarea vieții și interzicerea a tot ce nu este patentat.

Monsanto este o companie multinationala (sediul in Missouri, SUA) ce activeaza in domeniul microbiologiei agrare. Este liderul in productia de organisme modificate genetic si de un anumit tip de pesticid care, pulverizat din avion peste culturile de omg, afecteaza grav sanatatea populatiei din zonele respective. Monsanto vrea in ultima insanta sa controleze toate marile productii agricole ale planetei, facand din fermieri niste sclavi ai unei companii diabolice, semintele modificate genetic vindute de Monsanto avand proprietatea de a se dezactiva automat la un interval de timp. De aceea, fermierii trebuie sa cumpere de la Monsanto de fiecare data cind doresc sa mai planteze. Ca si cum nu ar fi de ajuns, in numeroase locatii, semintele Monsanto au infestat culturile invecinate, transformind si semintele vecinilor in seminte modificate, care se dezactiveaza automat. Din pacate, Monsanto reuseste incet, incet, sa-si extinda tentaculele (spre exemplu, controleaza 95% din productia de canepa din India).

Tags:

1 thought on “Mars anti-Monsanto”

Leave a reply (we review all comments)