3 informatii scurte despre ISO si Academia Canon

Am fost recent la un curs demonstrativ al Academiei Canon si mi s-a dat o “leapsa”. Trebuie sa va povestesc despre ISO.
Nu sunt chiar cea mai tehnica persoana si n-am sa va spun ce e ISO ci 3 lucruri mai rar discutate pe care le-am observant/aflat in experienta mea.
– Cu cat ISO e mai mare cu atat scade numarul imaginilor ce pot fi stocate pe card. Pe scurt, daca tragi in ISO 100 o sa poti face, sa zicem, 760 de cadre RAW pe un card de 16 GB, iar daca tragi in ISO 3200 o sa poti face doar 670 de cadre.
– Se zice ca fiecare aparat are un anumit ISO nativ si ca de multe ori nu e valabila teoria ca cel mai mic ISO da cea mai calitativa imagine. De exemplu, se pare ca la unele aparate ISO 160 e mai “curat” decat ISO 100. Merita sa aruncati un ochi pe acest subiect si ca de obicei Google e de ajutor. Cautati “Native ISO” pt camera voastra si vedeti ce gasiti.
Am facut si eu un test acum un an pentru un Canon EOS 7D si a rezultat asta: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150873202232178&set=a.471684522177.253498.595817177&type=3&theater
– Stiti cu totii ca atunci cand crestem ISO creste si noise-ul. Cu toate astea efectele ISO-ului mare nu se simt la fel de mult daca in cadru este multa lumina. De exemplu, daca ati fotografiat in interior la ISO 3200 si apoi ati iesit afara in lumina buna si ati continuat sa fotografiati uitand sa micsorati ISO-ul o sa observati ca noise-ul nu este chiar atat de deranjant ca in scenele intunecate.

Pentru mai multe detalii si pentru o introducere completa in lumea fotografiei va recomand cursul Academia Canon: http://scoala-de-fotografie.ro/academiacanon

Igu

1 thought on “3 informatii scurte despre ISO si Academia Canon”

  1. Pingback: Despre trepiede | Feeder

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads