Dupa Traian si Decebal – gay inainte de 89

  • by

Luni 20 mai la Dianei 4, de la ora 20:00

Din Filele Istoriei Gay În România
[[[Un Manual Performant]]]
durata: 50 minute
de Mihaela Michailov şi Paul Dunca
consilier: Florin Buhuceanu
set&design: Andrei Dinu

Cum se trăia gay înainte de 1989 în România? Care erau locurile de întâlnire? Care erau ritualurile de socializare și structurile de oprimare? Cum acționa, la nivelul invizibilizării vieții sexuale, articolul 200 care pedepsea, cu închisoarea de la 1 la 5 ani, relațiile sexuale între persoanele de același sex. Cum puteai să fii cine erai, trăind în anonimat identitar? Cum au continuat abuzurile împotriva dreptului la reprezentarea identității după 1989?

“După Traian și Decebal” este arhiva narațiunilor private care definesc un sistem politic ce marca limitele, fricțiunile și constrângerile existenței de apartament. Este performarea coliziunii vieții intime cu norme legislative abuzive. Este istoria orală, din bucăți de amintiri, a martorilor expuși la controlul vieții de zi cu zi. Paradoxuril invizibilității au funcționat perfect. Deși era interzis, a existat o viață gay în România.

Mulţumiri:
I., N., F., D.
&
Mihai Burcea (Miliţia Spirituală), Mihai Bumbeş (Miliţia Spirituală), Asociaţia ACCEPT

Proiectul este realizat cu sprijinul Salonului de Proiecte şi face parte din expoziţia „Din spatele scenei” / „From the Backstage” (22 iunie – 5 august 2012).

Intrarea: 10 Ron

Tags:

Leave a reply (we review all comments)