Blue Pulse

  • by

Sâmbăta 18 mai de la ora 21:00 la Carol 53 – Blue Pulse live.

Tot sâmbătă Blue Pulse va lansa primul lor videoclip al melodiei Azi, cerul.

Dan Stoica – vocal, chitară
Alex Ciacoi – claviaturi, voce
Tudor Rotăruş – bass
Cristi Chinezu’ Constantin – tobe

Printre artiştii preferaţi sunt Pink Floyd şi Jimi Hendrix. Recitalurile trupei sunt alcătuite, în cea mai mare parte, din piese proprii. Blue Pulse a susţinut, până acum, mai mult de 100 de concerte şi a deschis pentru Cargo, Byron, Timpuri Noi şi Trooper.

Formaţia s-a înfiinţat în iunie 2010 şi a avut prima cântare la Cafeneaua Actorilor, din Bucureşti, pe 12 august.
Au urmat 2 concerte la Vama Veche, pe 16 şi 18 august, în cadrul workshop-urilor RockSchool de la Festivalul Stufstock 2010. De atunci, Blue Pulse a susţinut, în mod constant, concerte în cluburi, mai ales din Bucureşti, dar şi din Vama Veche, Buzău etc.

2011 a adus primele concerte pe scene mari, ale unor festivaluri importante:
– 1MaiMare, pe 30 aprilie, pe plaja din Vama Veche;
– Festivalul Club A, pe 14 mai, în Centrul Istoric al Bucureştiului, unde Blue Pulse a fost unul dintre cei 4 newcomers aleşi să cânte în compania selectă a artiştilor consacraţi, ce au participat la festival;
– Festivalul Stufstock 2011, pe 27 august, pe scena mare, amplasată pe plaja din Vama Veche;
– Festivalul concurs Imagine, în septembrie 2011, în Piaţa Mică din Sibiu, unde Blue Pulse a ocupat locul 3;
– Festivalul Posada Rock, în septembrie 2011, pe stadionul din Câmpulung-Muscel; din nou, locul 3.
– Concursul Rock Your High School, organizat de trupa byron, în noiembrie 2011, la clubul Fabrica, din Bucureşti; Blue

Pulse a ocupat locul al doilea şi a primit şi premiul special Radio Guerrilla (apariţie la GuerriLIVE Radio Session), Dan a fost desemnat cel mai bun chitarist, iar Tudor cel mai bun basist.

Pe 4 iunie 2011, trupa a fost invitată în emisiunea Sala de Repetiţii, la Radio 3 net Florian Pittiş. Tot la începutul lunii iunie, Blue Pulse a filmat 2 piese pentru emisiunea Timpul Chitarelor – TVR 2. Pe 4 decembrie 2011, emisiunea TV Acadeaua, difuzată de TVR 2 şi realizată de A.G. Weinberger, a avut ca subiect principal trupa Blue Pulse.

Pe 30 ianuarie 2012, Blue Pulse a deschis noul sezon al emisiunii GuerriLIVE, de la Radio Guerrilla. Blue Pulse a fost unul dintre invitaţii ediţiei din 2 martie 2012 a emisiunii Unora le Place, difuzată pe TVR 2, avându-i ca realizatori pe Florian Lungu şi Mihai Godoroja.

În februarie 2012, trupa a înregistrat un prim material de studio, 4 piese asamblate într-un EP intitulat ‘Ajutor social’, o mini lucrare rock, programatică. ‘Ajutor social’ a fost înregistrat de Janin Pasniciuc, în doar 5 zile. La începutul lunii martie, piesa de titlu, ‘Ajutor social’, a intrat în playlist-ul Radio Guerrilla.

La invitaţia producătorilor emisiunii Timpul Chitarelor (TVR 2), pe 2 aprilie 2012, Blue Pulse a participat la filmarea unei ediţii aniversare, dedicată împlinirii a 35 de ani de activitate a formaţiei Iris. Blue Pulse a cântat ‘Corabia cu pânze’, o celebră piesă Iris, de la sfârşitul anilor ’70.

Din 16 mai 2012, o a doua piesă – ‘Azi, cerul’ – a intrat în difuzare la Radio Guerrilla.

Pentru cântările Blue Pulse, noutatea lui 2012 sunt petrecerile motocicliştilor. Au fost două, pentru două cluburi de motociclişti, diferite, la Ghelari (Hunedoara) şi Lehliu.

Pe 12 mai, formaţia a cântat la TopT – Buzău, festival rock, de tradiţie.

Pe 26 mai, pentru prima dată, Blue Pulse a susţinut două concerte outdoor, în aceeaşi zi, în două locaţii diferite, la Hunedoara şi Deva.

Pe 28 iulie, trupa a revenit la Festivalul Stufstock 2012 – ediţia a X-a, aniversară, pe scena mare, amplasată pe plaja din Vama Veche.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)