Krema Kawa, Loungerie II live

  • by

Vineri 17 mai în Fabrica – ska și reggae din Belgia cu
Krema Kawa, trupa basistului şi producatorului lui Manu Chao.

Dupa ce au cantat pe aceeasi scena cu Charles Bradley, Bart Peeters, Korn, John Cale, Manu Chao, Skrillex, Netsky, Babylon Circus, Triggerfinger, DEUS, La Pegatina, Whitest Boy Alive, The Prodigy, Caravan Palace, Moby, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Bomba & Stereo, Alt J, Foo Fighters, The XX, Ed Sheeran, Django Django, KREMA KAWA testeaza pentru prima oara pulsul Romanie intr-un mini turneu produs de catre BuBu Bookinghouse and Events.

Trupa va ajunge pe 17 mai in club Fabrica – Bucuresti

Belgienii de la Krema Kawa au o singura ambiţie: sa cucereasca lumea iar din iarna anului 2010, componenţa trupei s-a imbogatit cu nimeni altul decat Gambeat, basistul si producatorul celebrului Manu Chao. Sound-ul trupei a fost reimprospatat, beat-urile vesele si insorite punand trupa intr-o lumina cat se poate de favorabila.

Stilul abordat de Krema Kawa a fost testat cu sucees pe scenele unor festivaluri ca: Festival Mundial, NL. Lowlands, NL. Trutnov, CZ. Hanna Hanna Fest, SK. A38, Budapest. Cross Club, Prague. Ost Klub, Vienna. AB, Brussels. Fuerteventura en Musica, ESP. Mano Mundo, BE. Casa Blanca, BE. Agrigento Sicilia La Notta de Bianca, IT. Waldstock, Bar Zug, CH si in multe alte festivaluri si cluburi din Belgia si Europa.

Adeseori formatia KREMA KAWA este intrebata : “ce este muzica voastra?” din pacate, nu este vorba de o definire. Dar ei incearca totusi spunand: “ Krema Kawa functioneaza ca un defribilator: chiar si oamenii pe jumate morti isi revin. Acest tratament energetic prin percutie cu tempo alert si goarne varatice face ca multimea sa devina salbatica. Mai adauga si o sexy keytar, o afro-chitara si un bas incantator si Krema Kawa isi intra in scena. Balcanic, Afro, Ska, Reggae.. se amesteca asemeni celei mai tari cafele. ENERGIE! ”

Gambeat, impreuna cu Werner Pensaert ( producator, a mixat pentru U2, Manic Street Preachers, foarte multi dj), creaza o simbioza minunata, iar rezultatul este un album fierbinte. A devenit un blazon pentru industria muzicala si presa. Single-lul “ mon quarter” i-a dus pe locul 1 in topurile din Spania. Au fost difuzati la peste 100 de posturi radio din Spania! Ole!

Toata lumea stie ce inseamna Krema, dar oare ce inseamna Kawa? Ei bine, se aseamana cu “ waka”( “ridica-te de pe scaun” in Swahili), reminescente ale trecerii alunecoase ale unui Kawasaki, dar in esenta este pur si simplu “ cafea” in limba araba. Si stiti ca Arabica produce cea mai buna ceasca de fericire. Krema Kawa iti aduce fiesta / distractia!

Turneul este recomandat de Radio Guerrilla si Padina Fest a carei a IV-a editie se va desfasura anul acesta in perioada 31 iulie – 4 august pe Platoul Padina din Muntii Bucegi.

Discografie:
Radiosingle ‘Cet été’ (2008)
Single ‘J’aime ta couleur’ (2010) Vocals by Billie Bentein, Live vocalist for NETSKY.
Album ‘En Tu Casa’ (2011) Produced by Manu Chao-Bass player Gambeat.
Single ‘Mon Quartier’ (2012) Drums by Jordi Geuens, Live Drummer for Selah Sue
Single ‘Situation’ (2013) Mixed by Werner Pensaert, Mixer for U2, Manic street preachers, Too Many Dj’s, dEUS,…
@KREMAKAWA on Twitter

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.