George Teodorescu despre Cultura Inovatiei

  • by

Conferință despre design, inovație și nu numai, ținută de Prof. Univ. George Teodorescu (Universitatea Wuppertal, Germania). Cum locurile sunt limitate la 50, doritorii trebuie să-și rezerve un loc trimițând un mail la scrie@dizainar.ro

Conferința deschide seria de evenimente în cadrul cărora Dizainăr aduce pe scenă reprezentanți importanți ai designului românesc.

Câteva cuvinte ale Prof. Univ. George Teodorescu:

“Oamenii nu suferă de lipsă de idei, dar se simt dependenți de realitatea soluțiilor existente. Ceea ce știu ei că funcționează și încă de mult timp, le apare ca imuabil, ba chiar cu o respectabilitate care exclude orice dubiu. Punerea existentului în discuție pare o atitudine dubioasă, este aproape un scandal. Avem o oarecare frică să avem idei, mai ales când nu sunt prescrise și certificate de „autorități“ recunoscute ca atare.

Ca și cum asta nu ar fi destul, ne mai și complacem în comfortul existentului, gândit și realizat deja de ațtii, mai ales deoarece acesta ne-a devenit reflex și nu trebuie să ne adaptăm la ceva nou, nu ne deranjează tabieturile și mai ales ceea ce nu este „neobișnuit“. Gustăm astfel lenea plăcută a obișnuitului, confortului în banalitate.
Ce ne trebuie „idei noi“ când ne-am obișnuit deja cu cele vechi atât de bine ?

Și dacă tot vorbim de idei, atunci să discutăm de idei cunoscute, bătătorite solid de mulți alții. Doar nu o să ne apucăm să ne compromitem cu idei neprobate, poate chiar cu idei „greșite“. Noi să fie formele, sprintene și vioaie, vesele și colorate, asta ne trebuie, dar pe concepte cunoscute și confirmate de alții și de timp.
Formele frumoase nu fac rău!

Designul este astfel abuzat ca alibi al inerției și argument împotriva inovației concepționale.”

Profesor George Teodorescu
Profesor Universitar la Universitatea din Wuppertal.
Consilier al ICSID în zona Europeană. Board Member ICSID (2001 -2005)

Locurile sunt limitate la 50

Tags:

Leave a reply (we review all comments)