Count Basie

  • by

THE COUNT BASIE ORCHESTRA – SALA PALATULUI, 14 MAI 2013, ora 20.00

Un big-band care a facut istorie – 17 premii Grammy

Dirijor: Denis Mackrel
Solista: Carmen Bradford

Pe 14 mai 2013 la Sala Palatului vom avea parte de un show autentic de jazz clasic oferit de cel mai prestigios big band din istorie – legendara trupă The Count Basie Orchestra. De la vârsta de aur din anii ’30-’40 până la colaborările cu Frank Sinatra sau Ella Fitzgerald (anii ’50-’60), Oscar Peterson, Quincy Jones sau Ray Charles (anii ’70-’80), cei 18 instrumentiști americani ne vor purta printr-o adevărată istorie live a swing-ului de calitate.

William Count Basie a fondat Count Basie Orchestra în 1935, în Kansas City, Statele Unite. În mai puțin de un an, pe toate posturile de radio din America se asculta ceea ce urma să devină o legendă – cea mai `swing` dintre trupele de jazz din întreaga lume. Restul a fost istorie.

De-a lungul celor aproape 8 decenii de existență, The Count Basie Orchestra a fost asociată cu unele dintre cele mai importante nume din istoria jazz-ului – Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Ethel Waters, Sarah Vaughan, Joe Williams, Frank Sinatra sau Duke Ellington.

De la dispariția lui Count Basie în 1984, Thad Jones, Frank Foster, Grover Mitchell, Bill Hughes și acum Dennis Mackrel au condus Count Basie Orchestra și au menținut-o printre elitele jazz-ului internațional. The Count Basie Orchestra au câștigat de-a lungul timpului 17 premii Grammy, mai multe decât orice alt big band din istorie.

Printre cei 18 membri actuali ai trupei se numără și câțiva muzicieni aduși în orchestră de însuși Count Basie: John Williams (din 1970), Dennis Mackrel (șef de orchestră, din 1983), solista Carmen Bradford (din 1983) sau Clarence Banks (din 1984). Ceilalți instrumentiști excepționali din Count Basie Orchestra au făcut parte din alte trupe de jazz prestigioase, conduse de Stan Kenton, Glenn Miller, Lionel Hampton, Benny Goodman sau Duke Ellington.

Concertul este organizat de Fundația Phoenix.

Biletele costă 75, 100, 150, 200, 250 și 300 lei și sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatului Național al Copiilor București și la Casieria Metrou Unirii 1 București, precum și în rețeaua Eventim, pe www.eventim.ro, librariile Carturesti, Humanitas si în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo și la casa de bilete a Sălii Palatului.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.