Condamnat la viata merge la festivaluri

  • by

Filmul românesc cu Gérard Depardieu şi Harvey Keitel, în regia lui Bogdan Dreyer, Condamnat la viaţă / A Farewell to Fools a fost selecţionat Festivalul Internaţional de Film de la Shanghai (SIFF), secţiunea “Panorama”. Ajuns la ediţia a 16-a, SIFF va avea loc anul acesta în perioada 15-23 iunie.

De asemenea, pelicula va fi prezentă şi la cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), secţiunea “Romanian Days”, care se va desfăşura în perioada 31 mai- 9 iunie.

Despre Condamnat la viaţă
Condamnat la viaţă (A Farewell To Fools) este o adaptare după nuvela “Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici şi a avut premiera pe 15 martie 2013.

Este primul film românesc care aduce laolaltă nume mari din cinematografia naţională şi internaţională, precum Gérard Depardieu, Harvey Keitel, Laura Morante, Alexandru Bindea, Gheorghe Visu, Daniela Nane, Nicodim Ungureanu şi copilul Bogdan Iancu. Regia este semnată de Bogdan Dreyer, iar scenariul de Anuşavan Salamanian. Filmul este produs de Giuliano Doman (Family Film).

Filmările au avut loc în principal în zona Sighişoara (Satul Saschiz, Mureş), scenele de interior fiind filmate într-o casă veche din centrul Capitalei, în studiourile Family Film şi la Mogoşoaia.

La SIFF (Shanghai International Film Festival) si TIFF

Leave a reply (we review all comments)