Spoturile TIFF 2013

  • by

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

TIFF 2013 se comunică printr-o serie de spoturi marca Cristi Puiu. Ele vor fi difuzate câte unul pe zi și vor compune o poveste cu Luminița Gheorghiu ca protagonistă.

După o serie de colaborări de succes, Luminița Gheorghiu și Cristi Puiu, două dintre cele mai importante nume din cinema-ul românesc, s-au reîntâlnit anul acesta pentru campania de imagine a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 mai – 9 iunie).

Pe lângă vizualul festivalului, regizorul Cristi Puiu a conceput și o serie de spoturi având-o ca protagonistă pe actrița Luminița Gheorghiu. Cele 10 fragmente, care împreună constituie o poveste, vor fi proiectate câte unul pe zi, în timpul TIFF, în anumite locații ale festivalului. În spațiul Ursus Open Air din Piața Unirii, spectatorii vor putea viziona alte 10 spoturi special realizate pentru această locație, în același regim de difuzare.
„Când m-a întrebat Mihai Chirilov dacă vreau să fac trailerul festivalului cu Luminița, am propus să existe câte un trailer pentru fiecare zi. Propunerea asta vine din partea unui om care este invitat în jurii de festivaluri și devine la un moment dat plictisit să vadă același spot în fiecare zi. Niște filmulețe scurte cu o poantă oarecare, ușor de încasat, care sunt perisabile. Și am zis că ar fi mai bine să realizez câte un spot pentru fiecare zi. Și pentru mine ar fi mai atrăgător să fac asta, să gândesc o situație, o suită de fragmente extrase dintr-un posibil film de ficțiune”, explică Cristi Puiu.
„În mod spontan, când mi s-a propus să fac trailerul cu Luminița, mi-am zis că e mai important să o văd cât mai mult pe ea, să construiesc niște momente, să existe un concept care să le lege. Conceptul e legat de așteptare și de relația cu celălalt. Am folosit spații care au intrat progresiv în proprietatea cinema-ului: peronul gării, interiorul mașinii, șoseaua, toate spațiile astea au devenit sinonime cu cinema-ul”, adaugă regizorul.
Filmările s-au desfășurat pe parcursul a două zile în locații precum Caru’ cu bere, Penitenciarul Rahova, Gara Chitila, Hotel Internațional București, Grand Cinema Digiplex Băneasa.

Echipă spoturi TIFF 2013:
Regia și scenariul: Cristi Puiu
În rolul principal: Luminița Gheorghiu
Cu participarea: Victoria Cristea, Dragoș Săbăreanu, Matei Șerban Sandu, Cornel Botău, Maria Botău, Alexandra Botău, Liviu Popp, Vlad Simion
Operator: Luchian Ciobanu
Producător: Bogdan Crăciun
Editor: Dragoș Apetri
Asistent regie: Simona Ghiță
Șarfeur: Victor Mario Petre
Asistent imagine: Andrei Carastanef
Electrician șef: Alexandru Cozma
Sunet priză directă: Ioan Filip, Marius Obretin
Mixaj sunet: Ioan Filip – We Are Basca
Postproducție: Abis Studio
Coordonator postproducție: Andreea Dumitrescu
Echipament cameră: Stop Film – Peter Velciov, Liviu Pojoni
Mulțumiri: Caru’ cu Bere, Tudor Mircea, Dana Cenușă, familiei Cristea din Siliștea Snagovului – Victoria, Dan și Gabriela – , Vlad Voinescu, Ioachim Stroe.

Leave a reply (we review all comments)