The Shadows of the Future

  • by

Joi 9 mai la MNAC vin sud-coreenii Jungju An, Onejoon Che, Sojung Jun, Yeondoo Jung, Minouk Lim, Chan-Kyong Park, Dongwook Suh.

Abia incepand cu anii 1970 Seul a devenit orasul modern, urbanizat, dens populat si masiv industrializat de astazi. Cum Coreea a trecut in ultimii 50 de ani prin reforme economice substantiale si o dezvoltare rapida, imensul influx de populatie inspre capitala si urbanizarea grabita a creat varii probleme sociale. Din cauza suprapopularii, Seul se confrunta regulat cu pericolul accidentelor cauzate de starea critica a infrastructurilor si cu probleme politice si de mediu. Pentru a reusi sa modereze problemele sociale artistii din Seul vor trebui in mod necesar sa reviziteze istoria acestei dezvoltari si sa impartaseasca cu publicul viziunea lor alternativa.

The Shadows of the future: 7 Video Artists from Korea genereaza un spatiu ce propune o perspectiva asumat diferita fata de povestea tipica a Coreei vazuta ca un succes economic, ca tara ce a reusit sa se ridice din saracia rezervata tarilor din lumea a treia. Fiecare proiect artistic din aceasta expozitie face referire la contexte culturale si sociale specifice. Astfel, expozitia raspunde complexelor aspecte legate de identificarea a ceea ce inseamna Coreea de astazi si de ceea ce a fost uitat in acest proces al dezvoltarii recente. Artistii participanti in aceasta expozitie reinterpreteaza trecutul propunand viziuni care constrasteaza evident cu mistificarile constante ale realitatii promovate de mass media coreeana. Demersul lor construieste naratiuni atipice care infatiseaza povesti personale si interpretari subiective si care transgreseaza limitele presupuse de experienta vizuala a imaginii in miscare.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)