Folka Experimentală

  • by

Sâmbătă 27 aprilie la Clubul Țăranului: FOLKA EXPERIMENTALA – concert de muzica improvizata, infuzii de muzica veche
si experiment sonor

Colectivul ABATOR INDUSTRIES a gandit acest concert-concept pornind de la ideea ca oamenii pot medita, pot avea trairi spirituale si altfel decat in contextul dogmatic, eminamente religios. Acest concert este un exercitiu de intrare intr-o altfel de stare constienta, prin muzica improvizata. Intentia colectivului ABATOR INDUSTRIES este de a crea live contextul in care sa reagasim personal si constient motivele sonore care ne definesc calatoria in spatiul cultural in care traim (fizic, online, mental etc.).

Spiritul fiecarui om este exprimat in exterior prin gandire articulata verbal si sonor, iar spiritualitatea, ca stare de creatie si expresie este strans legata de limba in care traim. Asadar, pentru acest concert, inspiratia principala este muzica folklorica romaneasca veche si influentele world music care au definit, prin tavalugul istoriei, spatiul cultural romanesc.

Fiecare concert Abator Industries ofera membrilor din acest colectiv muzical libertatea de a-si alege de fiecare data alte instrumente muzicale pe care le folosesc live. FOLKA EXPERIMENTALA propune:
– muzicuta, acordeon, chitara, electronice si trompeta – Catalin Lungu
– invitat special Bogdan de la Cluj – berimbau, fluiere si percutie
– chitara, efecte – Dan Michiu
– bass – Doru Ioan Boeriu
– tobe si percutie – Daniel Iliescu
– improvizatii vocale, incantatii, doinite si cantece de pamant – Andreea Tincea si Andrei Bucureci
-visuals – David Sandor

Textele care se vor auzi in concertul live vor fi preluari din folklorul local si universal, dar si materiale originale (AndreeA Tincea si Andrei Bucureci) si improvizatii.

Rochia purtata de Andreea Tincea face parte din colectia de inspiratie etnica romaneasca realizata de creatorul Adrian Oianu.

Invitatul special al serii este instrumentistul Bogdan Rakolcza, membru al proiectului Cercul Intreg, Cluj.

ARTIST SUPPORT: 10 ron
entry time: 20.00 – concert time 21.00
date: 27 aprilie 2013

Tags:

Leave a reply (we review all comments)