Duminica Culinară – Grecia

  • by

DUMINICA CULINARĂ – GRECIA: 21 aprilie @ Energiea

Drumurile Duminicii Culinare se opresc de această dată în cel mai sudic punct al Europei, leagănul civilizaţiei occidentale şi totodată locul de naştere al bucătăriei cu specific mediteranean – Grecia.

În căutarea celor mai gustoase bucate din peninsulă ne-am oprit la trei preparate caracteristice bucătăriei elene contemporane, pe care vi le propunem spre degustare sub forma unui meniu special:

Spanakopita – 16 lei
Umplutură de spanac proaspăt, ceapă şi usturoi de primăvară cu brânză feta şi ou, aşezată între două foi subţiri şi crocante de foietaj filo şi servită cu salată grecească. Este un „burek” clasic, aperitiv răspândit pe întreg teritoriul elen.

Mydia – 30 lei
Midii în sos natur cu condimente mediteraneene, usturoi şi vin, servite alături de pită cu măsline proaspăt scoasă din cuptor. Este un preparat emblematic pentru bucătăria grecească bazată pe fructe de mare.

La cerere, pentru amatorii gusturilor ceva mai specifice, reţeta se poate servi şi în varianta aromată cu ouzo.

Loukoumades – 16 lei
Gogoşele rumenite în tigaie, însiropate, aromate cu scorţişoară şi servite cu iaurt de bivoliţă cu miere şi nuci caramelizate. Este unul dintre cele mai populare deserturi greceşti, ce se prepară şi se savurează aproape oriunde, de la străzile ce înconjoară piaţa Omonia până la cele mai prestigioase restaurante din Atena.

Preparatele sunt disponibile la comandă începând cu ora 16:00 însă fiind vorba de o abatere de la meniul clasic, porţiile sunt disponibile în număr limitat. Pentru o experienţă lipsită de surprize recomandăm o vizită nu foarte târzie…

Te aşteptăm!

Tags:

Leave a reply (we review all comments)