RBMA Special Duo: Lapalux şi Kode9

  • by

Red Bull Music Academy special duo

Red Bull Music Academy prezintă în acest weekend Lapalux şi Kode9 într-un “special duo” la Control şi Atelierul de Productie. Experimentul muzical incepe vineri, 12 aprilie, în club Control cu Lapalux, Empt şi Polchord şi va continua sâmbătă, 13 aprilie, la Atelierul de Producţie cu Kode9, Low Freq & Mistah Boogie şi High Jet.

Vineri, capul de afis la Red Bull Music Academy special duo, este Lapalux. Stuart Howard, a.k.a. Lapalux, producătorul de 25 de ani din Essex, este prezentat de Brainfeeder ca achiziția cea mai accesibilă, sound-ul lui fiind mai aproape de pop decât linia generală, hibridizadă, specifică labelului lui Flying Lotus.

Dacă în primele două EP-uri lansate în 2012, “When You’re Gone” și “Some Other You” sub Brainfeeder, a experimentat timid atât cu structuri mai clasice, cât și cu idei noi si neconvenționale, pentru “Nostalchic” albumul lansat recent, își asumă o poziție mai încrezătoare, continuând demersul deconstrucitivist, dar cu aplecare spre haos.

Rețeta Breinfeeder de Hip-Hop Beats N’Bass este prezentă, dar nu domină structura compozițiilor, care duc mai mult spre o variantă tensionată, agresivă și înșelătoare de chillwave. Cu participarea Jennei Andrwes și a Kerry Leatham, Lapalux etalează o demonstrație ireproșabilă de sampling instrumentat de o viziune deconstructivistă inovatoare.

Suport local:

  • Empt
  • Polochord

12 Aprilie, 11 PM, Control Club. Acces 10 lei pana in ora 00:00, 20 lei dupa. Eveniment produs de Maschine

Sambata, 13 aprilie, distractia continua in Atelierul de Productie, Kode9 fiind invitatul special. DJ set-urile şi emisiunile radio ale lui Kode9 au contribuit la popularizarea internaţională a soundului dubstep. Acum însă, seturile lui combina ingenios house, garage, dubstep, grime, footwork şi hip hop.

Născut în Glasgow, se stabileşte în sudul Londrei în anul 2000. În 2004, Kode9 înfiinţează casa de discuri Hyperdub care lansează artişti controversaţi ca Burial şi mulţi alţii.

Kode9 a înregistrat 2 albume cu Spaceape la voce – Memories of Future (2006) şi Black Sun (2010) – şi a lansat 2 compilaţii DJ mix : Dubstep Allstars vol.3 (Tempa 2006) şi DJ Kicks (K7 2011). De asemenea, Kode9 a lansat piese la Rephlex, label-ul celor de la Aphex Twin şi a remixat pentru Lee Scratch Perry la On U Sound, pentru Junior Boys la Domino, pentru Battles la Warp şi Dabrye Feat. Doom la Ghostly.

Timp de 5 ani a fost gazda emisinunii săptămânale Fwd>> difuzată pe Rinse FM, cel mai mare post de radio pirat din Londra şi a fost unul dintre DJ-ii care au contribuit la serile DMZ . În momentul de faţă, împreună cu Scratcha DVA găzduieşte show-ul lunar Hyperdub pe Rinse FM.

Kode9 a urcat pe scenele unora dintre cele mai mari festivaluri din lume: Sonar Barcelona, Sonar Tokyo, Mutek, Glastonbury, Unsound, Melt şi Coachella.

Suport local

  • Low Freq & Mistah Boogie
  • High Jet

13 Aprilie, 11 PM, Atelierul de Productie
Splaiul Unirii, 160, Bucuresti

Acces liber pentru primele 200 de persoane, 25 lei dupa.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)