Discover Târnava Mare by bike

  • by

Vă spuneam acum ceva timp de proiectul Fundaţiei ADEPT. Între timp s-au întâmplat lucruri frumoase – au reuşit să îşi îndeplinească scopul.

Proiectul propus de ADEPT Transilvania a intrat în competiţie cu alte 5 proiecte pentru activități în aer liber, din toată lumea (Gabon, Madagascar, Scoţia, Olanda, Suedia). „Discover Târnava Mare by bike” este co-finanțat de Fundatia Orange și susținut de compania germana Vaude, membru EOCA. Proiectul propune finanţarea unui nou traseu de mountain bike din zona satelor săseşti. ADEPT Transilvania a testat cu succes acest tip de traseu încă din 2011, construind primii 8 km între satele Criţ şi Mesendorf din judeţul Braşov. Traseul, primul de acest gen din ţară, poate fi folosit în orice condiţii meteo datorită modului în care a fost amenajat cu piatră spartă concasată.

EOCA, o asociație formată de cele mai mari firme de echipament sportiv şi montan, din lume, organizează anual un concurs pentru finanţarea proiectelor inovatoare în domeniul conservării naturii. Competiţia are mai multe etape: în prima fază, proiectele sunt alese şi recomandate de membrii asociaţiei, apoi intră într-un concurs online, în care publicul este rugat să voteze pentru proiectul preferat. ADEPT Transilvania a reuşit să mobilizeze un număr impresionant de suporteri, obţinând peste 10.000 (43%) din totalul voturilor, printr-o campanie desfăşurată mai ales prin intermediul reţelei sociale Facebook.

Cu ajutorul fondurilor câştigate de la EOCA, si co-finanțarea de la Fundația Orange, Fundaţia ADEPT Transilvania va amenaja încă 15 km de traseu între satele Criţ- Buneşti şi Mesendorf-Viscri din judeţul Braşov. Traseul existent, atrage deja anual mii de vizitatori şi aduce venituri suplimentare pentru zeci de fermieri, mici producători şi operatori de turism din Târnava Mare, sprijinind dezvoltarea durabilă a zonei.

Leave a reply (we review all comments)