Sat 2.0 – Siluk

  • by
  • April 3, 2013March 28, 2013

Miercuri 3 aprilie de la ora 20:00 la Fratelli Espresso Bar (str. Nicolae Golescu nr.5) are loc vernisajul expoziției de fotografie intitulată Sat 2.0, realizată de Siluk.

Ce înseamnă Sat 2.0?

“Te-ai întrebat dacă mai există locuri unde hainele de Duminică încă mai contează? Să fie oare asta ultima versiune a satului românesc? Paideuma satului românesc pare să fi apus de multă vreme. Nici un fel de răsărit nu se mai așteaptă. Buldozerele dărâmă satul și construiesc noi edificii în afara timpului, parcă fără legătură cu ce a fost. Amintirea bunicilor noștri se șterge ușor din retina zilelor… casele plâng în așteptarea lor… Tinerimea toată e plecată și satul e aproape gol …nu ne mai place să ne mai amintim resursele și sursele a ceea ce suntem noi acum. Lumea satului, satul, sătenii… atribute rar folosite. Odată cu valorile lui uităm și valorile noastre… Atât de mult nu ne mai conving tradițiile încât refuzăm să mai privim naturalul. Satul parcă e părăsit, nevalorificat, neiubit. Îl punem în opoziție cu orașul, ca și cum cele două ar fi la fel… valoarea unui sat rămâne intrinsec dedicată tradițiilor și istoriei. Acolo se află seva.”

Cine este Siluk?
Silviu Răcheriu
13 decembrie 1986 București
Expoziții personale: “Life`s good” și “Picture Life”

“Fotografia este pentru mine cel mai important mod prin care pot să comunic/ exprim.
Simt că este singurul mod prin care pot sa opresc timpul. Chiar dacă e cel mai scurt act artistic, cu ajutorul lui pot să împart emoție curată. Nu mă consider artist, toți suntem cumva… sunt doar un martor recunoscător al unor evenimente pe care am vrut să le împărtășesc. Fotografia este pentru mine singura relație stabilă în care fluturii se înmulțesc în fiecare zi și în care nu îți pierzi chimia odată cu timpul… o flacără care arde în timp. E o bogăție uriașă să poți să vorbești o limbă pe care o înțeleg toți… sufletul fiind singurul translator de care ar avea nevoie…”

După vernisaj, petrecere cu:
A Boy Named Seb (Be)
Nisaf (Ro)

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads