Jazz de Mansarde #3: Tcha Badjo

  • by

Asociaţia Culturală Imbold prezintă Jazz de Mansarde 3.
O seara speciala de gypsy jazz cu trioul canadian TCHA-BADJO.
Duminică, 31 martie, 20:00, Mansarda de la Acuarela

Tcha-Badjo este fondat în 2010 de chitariştii Charles Frechette şi Damien Levasseur şi de contrabasistul Frédéric Plauze. Grupul este dedicat Gypsy-jazz-ului (jazz du manouche), muzică moştenită de la legendarul Django Reinhardt.

Cei trei membri sunt uniţi de pasiunea pentru jazz şi de o călătorie din trecut până în prezent, de la jazz-ul din New Orleans până la cel din Montreal, de la stilul Gypsy din Ungaria până la acordurile jazz du manouche din estul Franţei. Particularitatea grupului este că fiecare membru are o parte egală de solist şi acompaniator.

Turneul lor este într-un continuu dinamism, luna martie a început în Berlin, a continuat în Praga, iar pe 31 martie Van-ul lor ajunge în Bucureşti la Acuarela.

Damien LEVASSEUR, pasionat de la 14 ani de muzica lui Django Reinhardt, a câştigat în 2010 concursurile Grand Prix de la Guitare din Montreal şi cel de la Festivalul Naţional de Jazz.
Charles FRÉCHETTE a urmat cursurile Universităţii de Muzică din Montreal şi de asemenea, a câştigat în 2011 concursurile Grand prix de Guitare şi cel de la Festivalul Naţional de Jazz.

Frédéric PAUZE, contrabasist şi compozitor, a ajuns la performanţe remarcabile pe scena jazz-ului din Montreal, cântând alături de nume ca Steve Amirault, Samuel Blais, André White, Robbie Kuster şi mulţi alţii.

Support Artist Fee: 15 lei
45 locuri, rezervari: 0748414868

Tags:

Leave a reply (we review all comments)