Trei ceasuri rele: revista Arte & Meserii împlineşte trei ani

  • by

1, 2, 3 … şi! Asociaţia Paspartu şi Revista Arte & Meserii sărbătoresc 3 ani de existenţă în spaţiul cultural românesc

Asociaţia Paspartu celebrează „3 ceasuri rele”, în cadrul unui eveniment aniversar a trei ani de existenţă culturală şi totodată a trei ani de Arte şi Meserii, revistă ce îşi lansează noul număr cu aceeaşi ocazie. Întreg festinul se va desfăşura în jurul eternei şi inepuizabilei teme, recurentă şi în noul număr de Arte&Meserii: Bucureşti.

Cele „3 ceasuri rele” se vor petrece în data magică de 30.03.2013, începând cu ora 20:03, la Alchemia, unde toţi locuitorii spaţiului cultural românesc care se identifică cu artiştii contemporani independenţi sunt aşteptaţi să li se alăture acestora de-a lungul a 3 momente simbolice pentru Bucureşti, Asociaţia Paspartu şi pentru Arte&Meserii:

Expoziţia foto de la Ultimul etaj – o cartare fotografică a Bucureştiului, o privelişte panoramică asupra unui Bucureşti ce se reînfiinţează permanent, un proiect de cercetare urbană menit să observe, să cartografieze şi să surprindă capitala din mii de unghiuri spectaculoase.

Teatrul lorgean se întâmplă de obicei într-o garsonieră, dar de această dată împărtăşeşte din propria sufragerie piesa Oracol de Rucsandra Pop, cu Graţiela Bădescu. Oracol este un poem urban, o mărturie, un love-story colectiv care s-a născut din energiile Bucureştiului. Mai multe femei îndrăgostite se întâlnesc şi-şi fac confesiuni. La un moment dat au revelaţia că trăiesc poveşti similare. Vocile lor, până atunci diferite, se transformă într-un cor.

Cântare colorată de la We Singing Colors, prietenoasa trupă de vowel music sau naive electronics, după cum le place celor doi membri, contrastanţi dar compatibili, să se exprime. O nouă declaraţie de prietenie, într-un ambient intim de casă bucureşteană.

Asociaţia Paspartu îşi va revărsa energia şi în petrecerea de după, menită să spargă ghinionul celor 3 ceasuri rele, cu surprize şi premii ce stau sub semnul imprevizibilului. Continuarea petrecerii şi a aceleiaşi atmosfere se vor regăsi în noul număr de Arte&Meserii, unde Bucureştiul optimist, actual, artistic se va face simţit mai mult ca oricând.

Membrii paspartani confirmă: ideea ce a aparţinut iniţial doar unor prieteni dornici de a vedea, a auzi, a cunoaşte, animați de convingerea că arta și cultura nu trebuie să lipsească din regimul unei vieți sănătoase – îşi îndeplineşte misiunea an de an, de trei ani de zile: promovarea artei în toate formele ei, punând accentul pe artiști și pe poveștile lor diferite și inspiraționale. Proiectul Paspartu a fost și rămâne o inițiativă deschisă oricui are doza necesară de naivitate și voință să creadă și să încerce să schimbe lucrurile în mai bine.

Atenţie! Intrarea la eveniment se face pe bază de obiecte care vă amintesc sau vă duc cu gândul la Bucureşti.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)