Nu vrem piste pe trotuar

  • by

Vino cu noi la cel mai mare protest al bicicliștilor din București! E momentul să ne facem din nou vizibili, să arătăm că existăm și că suntem mulți. Vrem infrastructură adevărată pentru biciclete!

Într-un dispreț total față de pietoni, primarul Sorin Oprescu a anunțat că vrea să urce din nou pistele pe trotuare. Declarația sa contrazice flagrant tot ceea ce se discută în acest moment în Primaria Bucuresti în materie de mobilitate urbană. Inclusiv actele oficiale prin care se spune clar că pistele vor fi realizate “numai după consultarea cu reprezentanții societății civile” și vor fi amplasate “în special pe zona carosabilă, prin diminuarea spațiului destinat circulației generale” (extrase din răspunsul oficial al Direcției Generale Infrastructură și Servicii Publice București)

De aceea TREBUIE să vii cu noi la cel mai mare marș de protest al bicicliștilor prin care să arătăm că NU vrem piste pe trotuar. Pentru că deja s-a încercat acest lucru de două ori (în 2008 și în 2011) și niciun traseu nu s-a dovedit a fi viabil.

Anul trecut am reușit să ne adunam în numar mare și să aratăm că “Existăm și-o s-avem bandă”. Acum a venit momentul să arătam că vrem benzi adevărate, nu dungi galbene pe un trotuar supra-aglomerat.

Vă invităm să fiți alături de noi la un marș de protest în care vom arăta nu doar faptul că existăm, dar mai ales faptul că NU vrem piste pe trotuar.

Protestul va avea loc SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE.

La ORA 11 vom fi în parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.
La ORA 12 vom porni în traseu.

Detaliile despre traseu vor fi anunțate în următoarele zile pe Facebook event.

Comunitatea Bicicliștilor din București
Suntem mulți. Crestem.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)