Improvizaţie pe sunetul unei nopţi

  • by

Improvizaţie pe sunetul unei nopţi
Avant’n’Gard, Norzeatic (electronice), invitat: Alexandru Arcuş [Md]

Maria şi Mihai Balabaş, fraţii din proiectul Avant’n’Gard, sunt doi muzicieni care experimentează cu tot ceea ce la stă la dispoziţie în materie de sunet şi de sintaxă muzicală. Avant’n’Gard a lansat două albume – Soare Staniol şi Colinde netemperate, a participat la festivaluri naţionale şi internaţionale precum Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Street Delivery, FânFest, Bookfest, Jazz & More etc…. În duo, Maria şi Mihai au colaborat pentru instalaţii şi plimbări sonore. Separat, fiecare desfăşoară propria activitate artistică – Mihai ca instrumentist în grupurile Trei Parale, Abis, Bucium etc, iar Maria în diverse colaborări, scriind, reinventându-şi constant personalitatea şi materialul sufletesc de lucru.

Alexandru Arcuş este un tânăr muzician din Republica Moldova. Cântă de 4 ani în trupa de etno-jazz Trigon la saxofon, flaut, fluier, kaval, EWI, clape, electronice. În paralel evoluează împreună cu basistul Alex Calancea şi cu band-ul acestuia. Alexandru Arcuş este binecunoscut în Chisinau ca fiind un muzician progresist căruia nu îi este frică de experimente.

Norzeatic este un obişnuit al microfonului, iar mai nou un obişnuit al neobişnuitului sonor, cunoscut pentru că foloseşte instrumentele ca pe un pickup (uneori şi invers), iar în situaţii limită chiar şi lingura cu care mănâncă îi poate deveni instrument de scris (nu şi invers).

Alături de Avant’n’Gard, Norzeatic expandează diferenţa de potenţial vocal-instrumental într-un regal cerebral extra-teritorial al simpaticului şi para-simpaticului sistem nervos central. Deci fiţi cu ochii pe material, cu mintea la spiritual şi cu sufletul în modul senzorial, şi ne vedem pe areal.

15 lei intrarea / 22 martie, ora 22.00 / Control Club

După concert seara continuă cu Rusu şi Flore aka Khidja aka Poor Relatives aka Unghi Triunghi.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)