Environments lansează Fraktal

  • by

Environments vă invită la lansarea celui de-al treilea material discografic, sâmbătă, 16 martie la 21:00 în club Control din București (str. Constantin Mille 4). Invitat special este chitaristul trupei Amenra, Mathieu Vandekerckhove și proiectul lui solo, Syndrome (Belgia).

Syndrome este proiectul solo al artistului de origine belgiană Mathieu Vandekerckhove, cunoscut ca si chitarist al trupei Amenra, una dintre cele mai emblematice trupe de post metal/experimental din ultima decadă, în prezent semnată la celebra casă de discuri Neurot Recordings.

2012 a fost un an important pentru artist si a marcat lansarea piesei “Now and Forever”, cu o durata de 28 de minute și care este dedicată fiului său, Wolf. La fel ca Environments, după concertul din Control, Syndrome ia calea unui turneu european.

ENVIRONMENTS (Ro)

Environments înseamnă Ștefan Panea(chitara, efecte), Alex Ghiță(tobe) și Marius Costache(efecte, visuals). Ei descriu muzica lor ca fiind „un suport sonor pentru o experienţă cinematică lipsită de prezenţa umană”. Cu focus pe starea dată de sunet în sine, piesele lor nu țin cont de constrângerile asociate muzicii mainstream, de refrene sau versuri. Influențele lor variază de la Steve Reich până la Brian Eno și Sigur Ros, cu trecere prin pagini de Murakami și Kerouac, dar și prin vizualele lui Magritte sau Jackson Pollock. Soundul rezultat e un imaginariu din sfera ambiental / drone, în care zgomotul e transformat într-o poveste melodică, acustică și vizuală.

Albumul Fraktal a fost înregistrat la Next Dog Studio la sfârșitul lui 2012 și îl are ca invitat pe Mathieu Vandekerckhove (Amenra, Syndrome, Kingdom, C-O-R). Albumul va fi disponibil atât în format digital, cât și pe vinil.
Lansarea dă în același timp startul turneului european în cadrul căruia Environments vor promova noul material alături de trupa bucureșteană Valerinne în orașe din Bulgaria, Slovenia, Croația, Belgia și Germania.

După concerte, petrecerea continuă cu Montgomery Clunk.

Intrare: 20 Lei

Tags:

Leave a reply (we review all comments)