Shadow Dancer

  • by

Shadow Dancer (Dansatoarea din umbră) este un thriller, coproducţie britanico-irlandeză, inspirat din conflictul dintre serviciile de informaţii britanice (MI5) şi Armata Republicană Irlandeză (IRA) din anii ‘90.

Shadow Dancer a avut premiera la Sundance Film Festival în 2012 şi a fost prezentat la ediţia a 62-a a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2012. Regia este semnată de James Marsh (câştigătorul OSCAR-ului pentru “Cel mai bun documentar” cu Man on Wire, 2008). Scenariul Shadow Dancer este scris de Tom Bradby, fost jurnalist de televiziune, corespondent în Irlanda de Nord în perioada 1993-1996, autorul cărţii omonime publicate în 1998. În film îi veţi putea recunoaşte pe actorii Clive Owen (Children of Men, Inside Man), Gillian Anderson (Dosarele X) şi Andrea Riseborough (Never Let Me Down).

Shadow Dancer este distribuit de Independenţa Film. Premiera în România va avea loc pe 15 martie, în cinematografele Studio, Elvira Popescu, Cinemacity Cotroceni, Cinemacity Sun Plaza, Grand Cinema Digiplex (Băneasa), Movieplex Cinema Plaza și Hollywood Multiplex, din București. Filmul va intra ulterior la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Țăranului Român şi la Union (București), la Cityplex din Constanţa și din Braşov și la cinema Victoria, din Cluj.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)