Poni Hoax live

  • by

Vineri 15 martie la Control de la 22:00 > Poni Hoax live.

Intrare: 30 lei

Desi ideea de muzica electronica frantuzeasca a capatat noi rezonante in anii ’90, odata cu aparitia Air, Daft Punk si apoi Justice, Poni Hoax se numara printre primele formatii care au imbinat ritmuri de dans galice cu o atitudine rock’n’roll solida. Influentati de perversitatea lirica a lui Serge Gainsbourg, Poni Hoax raman sofisticati, folosind acerbitatea clasica garage rock-ului intr-un context muzical definit de limite mult mai complexe, in care conteaza atat tensiunea acumulata in piese, cat si suavitatea folosita in degajarea acesteia.

Cu o structura instrumentala adaptata la aceste influente (doua clape – Laurent Bardainne si Arnaud Roulin; chitara – Nicolas Villebrin; tobe – Vincent Taeger), cei patru muzicieni originari din oraselul Barbès, studenti pe atunci la Universitatea de Muzica din Paris, au format Poni Hoax dupa ce l-au cunoscut pe solistul franco-cambogian Nicolas Ker, care la prima intalnire le-a amintit, cu alura sa exotica, de prezenta “camp-cool” a lui Bryan Ferry. EP-ul de debut, “Budapest”, a fost lansat in 2005, iar primul LP a iesit in 2006 la Tigersushi, sub productia lui Joakim.

Sunetul electro-rock al Poni Haox atrage constant fani de ambele parti ale baricadei, iar single-ul “Antibodies”, de pe cel de-al doilea album (“Images of Sigrid”, 2008), a devenit rapid un hit de radio, dar le-a asigurat si o prezenta online constanta, datorita videoclip-ului controversat. Albumul jongleaza in jurul temei unui personaj cu numele Sigrid, o prezenta care se afla intotdeauna in salile de concert si in cluburi, influentand dispozitia formatiei si a publicului, formatia gasind astfel o naratiune prin care explica diferitele sale laturi.

Cinci ani mai tarziu, in 2013, dupa o pauza in care Nicolas Ker s-a dedicat unor side-projects, Poni Hoax revine cu cel de-al treilea album, “A State of War”, ce va fi lansat pe 18 martie, la doar 3 zile dupa concertul din Bucuresti. Daca v-au placut in 2010 la Street Delivery sau la DJ set-ul de “after” din Control, daca nuantele de Bowie sau Ian Curtis din prezenta lui Nicolas Ker (“un Morrissey decadent, sau un Jim Morrison elegiac”) suna intrigant, sau daca sunteti curiosi cum a evoluat trupa in ultimii ani, prin acest sneak preview, va asteptam pe 15 martie la Control.

“An exemplar of perfectly accomplished modern pop music.” – 20 Jazz Funk Greats

“Rock’n’roll music with a wild hybridization of Italo disco, noisy garage and murder ballads, or Giorgio Moroder in bed with The Arcade Fire.” – Amazon

Tags:

Leave a reply (we review all comments)