Tomcraft @ Arenele Romane

  • by
DanceNation Tomcraft 2martie

 

TOMCRAFT @ Arenele Romane

Sâmbătă 2 martie la Arenele Romane (Parcul Carol, strada Cutitul de Argint, nr. 3) TOMCRAFT @ Dance Nation

Dance Nation este o noua platforma de evenimente de muzica electronica desfasurate in cea mai impresionanta locatie din Bucuresti, Arenele Romane. Dat fiind numarul din ce in ce mai mare de pasionati de muzica si de clubbing, Dance Nation aduce acestora ocazia de a vedea cei mai apreciati artisti ai momentului. Invitatii nostri sunt printre cei mai cautati din scena de muzica electronica actuala, pe care ii regasim constant in primele pozitii din topurile de la radio si TV si in cele mai tari venue-uri din intreaga lume. Astfel, ne putem bucura de performance-urile idolilor nostri, intr-un spatiu generos si avand parte de o atmosfera calda si relaxata.

Primul artist invitat este DJ-ul si producatorul german Thomas Brückner, pe care multi dintre voi il stiu ca Tomcraft.

Dintotdeauna, numele lui Tomcraft a fost sinonim cu “Loneliness”, imnul house care a ocupat prima pozitie in topurile TV, radio, si mai ales in cluburile din intreaga lume. Thomas Brückner si-a inceput cariera in 1992, cand erau la moda rave-urile, iar in cluburi fetele cu leggings dansau pe Snap si Dr. Alban. Douazeci de ani mai tarziu, Tomcraft se afla tot in spatele pupitrului si reprezinta unul dintre pilonii de baza ai istoriei muzicii electronice din ultimele doua decade, ca DJ, producator si label manager.

In calitate de DJ a fost invitat in toate cluburile importante si in cadrul celor mai mari festivaluri de house si trance. Palmaresul lui include performante la Love Parade din Berlin, in fata a 1.3 milioane de oameni, Fujirock Festival din Japonia, cele mai importante festivaluri din Brazilia si cele mai tari cluburi din Singapore, Tokyo, Los Angeles, Sao Paolo, Rio, Cape Town, San Francisco, cat si in toata Eurasia, in Polonia, Germania, Franta, Marea Britania, Italia si Rusia.
Producator prolific, Tomcraft a reusit sa lanseze in acesti 20 de ani nenumarate piese care inca se mai regasesc in playlisturile din cluburi, in topurile de la radio sau TV si in varfurile charturilor virtuale. “Loneliness” este considerata una dintre marile piese clasice ale istoriei clubbingului. Dupa acest succes rasunator la nivel mondial, i-ar fi fost extrem de usor sa continue sa fabrice hituri dupa acelasi tipar. DJ-ul german a preferat insa sa foloseasca faima astfel obtinuta pentru a atrage atentia asupra muzicii din underground. A creat unul dintre cele mai populare si admirate label-uri electronice din lume, Great Stuff, si a continuat sa faca muzica de calitate ani la rand. Printre artistii lansati la Great Stuff se numara faimosul producator Lutzenkirchen, vedeta breakbeat Coburn, conationalul vrajitor tech house Oliver Koletzki, The Egg si exoticul Ramon Tapia.

De-a lungul timpului a colaborat cu Jimmy Pop (vocalul Bloodhound Gang), cantaretul-senzatie soul german Xavier Naidoo, jumatatea feminina a Faithless, Sister Bliss, cunoscutul dance remixer american Tommie Sunshine si rapperul local Sido, mentinandu-si orizonturile deschise spre noi influente si extinzandu-si in permanenta studioul cu nenumarate echipamente noi si vintage. Sound-ul Tomcraft a evoluat de-a lungul anilor de la trance la electro house, iar in prezent constituie un melanj echilibrat intre toate aceste influente, cu o baza solida de progressive house, pastrand melodicitatea armonioasa care l-a facut celebru. Artistul se pregateste de lansarea unui dublu release intitulat “20 Years” unde il are ca invitat, printre altii, pe Samuel L. Jackson. Noul material discografic reuneste nostalgia house-ului clasic cu rezonantele clubbing-ului actual, purtand in acelasi timp amprenta specifica artistului-legenda Tomcraft.

OK Corral, adica Tiberiu Jakab si Bogdan Danciu, nu mai au nevoie de introducere pentru publicul roman. Au lansat primul material in 2007, iar in 2008 a aparut EP-ul „Planetarium” la label-ul Craft Music, manageriat de Tomcraft, un moment extrem de important in calatoria lor muzicala. Au aparut si pe compilatia internationala lansata cu ocazia Jocurilor Olimpice de catre Great Stuff Recordings din 2009, urmat de „Pink Shue” EP care continea si un remix semnat Jori Hulkkonen. 2011 ne aduce mai aproape de actualul stil OK Corral prin cele 3 EP-uri, urmate in 2012 de primul videoclip la piesa „Disco Years”, o colaborare cu solista britanica Ami Drum. De-a lungul timpului au mixat pe aceeasi scena cu Depeche Mode, Moby, Jeff Mills, Fatboy Slim, Tiesto, Carl Cox, Josh Wink, Paul van Dyk, Ozgur Can, Umek, Armin van Buuren, Chicane, John Digweed, James Zabiela, Timo Maas si altii.

Marika este un nume emblematic pentru muzica romaneasca, fiind unul dintre putinii DJ-i, producatori si promoteri care s-a implicat intens in scena underground din Romania anilor ’90. Unul din punctele de plecare a fost emisiunea Klub Bizzar de pe Atomic TV, primul canal de muzica din tara. Au urmat Metropolis si Rockada, in cadrul carora a fost redactor si producator. Aparitiile pe micul ecran au fost complementate de activitatea din cadrul posturilor de radio 2M+, Fun Radio, Pro FM Dance, Vibe FM. Pe parcursul emisiunilor au fost invitati numerosi producatori si promoteri autohtoni, iar din program nu lipseau live performance-uri. In 2005 da startul serii saptamanale Selectro Night in club Expirat, in cadrul careia invita artisti locali dar si importante nume din scena internationala a muzicii electronice. Incepand cu 2010 Selectro are propria sa scena in cadrul Sunwaves Festival si doi ani la rand primeste premiul pentru “Cel mai bun concept pentru o serie de petreceri din Romania” in cadrul Nights Awards.

MoonSound a pornit de la pasiunea pentru sunetul alternativ, colectionand casete, CD-uri, viniluri si in general melodii cu sonoritati rare. A trecut ulterior la muzica electronica, in care s-a lansat ca DJ in 2006 in Targu Mures, urmata de numeroase aparitii atat in tara cat si in afara ei. Concomitent, a ocupat postul de rezident in diferite cluburi din Bucuresti, in prezent fiind responsabil cu partea muzicala in Expirat/OtherSide si Colors. Din 2011 este si realizatorul unei emisiuni saptamanale pe DanceFM. A mixat alaturi de reprezentanti ai scenei internationale cat si locale, printre care SASH!, Andy Moor, ATB, AudioJack, Federico Locchi, M.A.N.D.Y., Pagal, Adrian Eftimie, Optick si Vika Jigulina. Stilul abordat de MoonSound are la baza tech-house cu influente deep & classic beats, sound care se regaseste mai nou si in productiile proprii.

Biletele sunt 30 de lei si sunt disponibile pe myticket.ro, bilete.ro sau la poarta in seara petrecerii). Biletele VIP sunt 70 lei, detalii pe www.dance-nation.ro.

Pentru mai multe informatii sau detalii nu ezitati sa ne contactati si nu uitati sa dati vestea cea buna mai departe.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)